PSV: 100% cloud outsourcing van applicaties en werkplek

Auteur: Arnold Kamphuis, Business Unit Manager bij Axians & Roy Smits, ICT Manager bij PSV

Van thuiswedstrijd in eigen beheer, naar uitwedstrijd onder regie!

IT is vandaag de dag het fundament voor iedere organisatie, zo ook binnen een voetbalbedrijf. Bovendien is het de motor achter vele soorten innovatie: van interne ontwikkelingen zoals het faciliteren van mobiel werken van technische staf, tot het faciliteren van de training van de toekomst. Om PSV in staat te stellen sneller te innoveren en tegelijkertijd tegemoet te komen aan behoeften van medewerkers, heeft de organisatie gekozen voor een reis naar de cloud.

Up-to-date IT-omgeving is noodzakelijk om te innoveren

PSV had moeite om het tempo van IT-ontwikkelingen te volgen. En dat is vaak ook logisch, want er is weinig budget en slechts zeer beperkte mankracht. In een tijd waarin de complexiteit van IT groeit en de uitdagingen steeds groter worden, is dat gevaarlijk.

PSV liep tegen de volgende uitdagingen aan:

  • 100 verouderde werplekken met WinXP en geen ondersteuning en support meer.
  • 10 Servers bij PSV op locatie in de kelder.
  • Onvoldoende beveiligingsmaatregelen met betrekking tot malware en antivirus.
  • Niet altijd alle software up-to-date, inclusief de laatste patches.
  • Geen thuiswerkomgeving waarbij de werkplek er thuis en onderweg precies zo uitziet als op kantoor, op tablet, laptop en desktop.
  • Geen structuur waarbij IT de aanjager is van innovatie en de organisatie kan profiteren van nieuwe technologische mogelijkheden.

Maximale flexibiliteit, minimale inspanning

Met de migratie naar de cloud bieden wij medewerkers en de organisatie maximale flexibiliteit. Medewerkers kunnen hun werkplek naar eigen inzicht inrichten. De organisatie kan flexibel op- en afschalen, nieuwe functionaliteit toevoegen en laagdrempelig kennismaken met nieuwe technologie.

Roy Smits: ‘We kunnen makkelijk op- en afschalen maar vooral makkelijk een pilot doen met nieuwe technologieën. We nemen nu de werkplek, inclusief beveiliging, af als dienst. We hebben geen benodigde kennis meer in huis en ik heb geen gesprekken meer met verschillende leveranciers. We hebben een gebruiksvriendelijke, flexibele werkplek maar geen lasten meer als het gaat om aanschaf van hard- en software, inrichting, onderhoud en beheer.’

Welke voordelen kan jouw organisatie halen?

Waar ligt je businesscase? Is dat de besparing die je organisatie kan realiseren door over te stappen naar de cloud? Is het met name de flexibiliteit waar je naar op zoek bent, of wil je in staat zijn om IT in te zetten als versneller van innovatie?

Waar je behoefte ook ligt, wij adviseren je er graag over. Lees hier meer informatie over onze cloud services of neem vrijblijvend contact met ons op.

Key points:

  • De cloud als enabler van innovatie, zo ook de training van de toekomst.

  • Een werkplek, flexibel en gestandaardiseerd, die benaderbaar is op ieder moment, vanaf elk device en op elke locatie.

  • De cloud als ondersteuning van big data. Gebruik mondiale, beschikbare data om je bedrijfsbeslissingen te ondersteunen zonder dat je deze data in huis haalt.

 

Arnold Kamphuis en Roy Smits gaven deze sessie tijdens Innovations to Success, de jaarlijkse klantendag van Axians. Hier kwamen strategie en leiderschap, startup-skills en digitale transformatie aan bod in verschillende praktijkcases, keynotes en break-out sessies. Ga voor meer informatie over  ‘Digital Agility’ en de inhoud van alle sessies naar www.innovationstosuccess.nl.