Digitalisering bij VU Amsterdam: innovatie met behulp van high performance computing

07-02-2018 Maar liefst 30.000 mensen werken en krijgen onderwijs op de campus van de VU Amsterdam, van hoogleraren en docenten tot onderzoekers, medewerkers bedrijfsvoering, studenten en gasten. Zij hebben allemaal een enorm grote afhankelijkheid van het netwerk. Hoe kun je innoveren in een omgeving die betrouwbaar en stabiel moet zijn? Bob van Graft, CIO bij VU Amsterdam, geeft een kijkje achter de schermen.
Lees meer

Digital Network Architecture

08-12-2017 | Geschreven door Dirk Smit Digitalisering wordt gevoed door belangrijke technologische trends: mobility, IoT en cloud computing. Het netwerk van de toekomst zorgt voor een netwerk dat continu veilig, beschikbaar, complient is en in staat is om on-demand benodigde aanpassingen naadloos op het netwerk toe te passen. Cisco heeft met haar Software Defined Network benadering (SDA) een nieuwe weg ingeslagen die het traditionele netwerk design grensverleggend wijzigt. Hoe werkt dit nu precies?
Lees meer

Je back-up afgestoft

23-10-2017 | Geschreven door Arnold Derksen In deze blog staat Arnold Derksen stil bij het thema databescherming, of meer specifiek: next level back-up & disaster recovery (DR). Waarom is dit voorheen zo ‘stoffige’ thema juist nu zo urgent? Welke veranderingen zien we in deze markt en hoe kunnen organisaties hier gericht op inspelen?
Lees meer

Security of Things: waar staan we nu en hoe zet je IoT veilig in?

06-09-2017 | Geschreven door Johan van den Heuvel Als iemand mij een jaar of tien geleden had verteld dat hij mijn mobiele telefoon zou kunnen hacken en met deze gegevens toegang tot en zelfs besturing (!) van mijn auto zou kunnen krijgen, dan had ik hem verteld dat hij teveel spionagefilms had gezien. Vandaag de dag is dit scenario echter pure realiteit. Welkom in het tijdperk van ‘Internet of Things’!
Lees meer

Businesscase voor een veilige mobiele werkplek

29-08-2017 | Geschreven door Margaux Smid Mobility is hot. Er is vrijwel geen werkgever meer die e-mail op de smartphone niet mogelijk maakt. Er zijn echter maar weinig organisaties die goed nadenken over de beveiliging van die mobiele werkplekken, laat staan dat die werkplekken ook centraal worden beheerd. Natuurlijk vergt de beveiliging van mobiele werkplekken een investering, maar deze verdien je heel snel terug als je je in één van deze situaties bevindt.
Lees meer