Datacenter hardware vernieuwen of migreren naar Microsoft Azure?

06-06-2018 Is Azure boven eigen hardware verkiezen een goede keuze? Met welke kosten moet ik rekening houden op basis van mijn infrastructuur? Is mijn data in Azure zetten wel veilig? Axians helpt in het maken van het ontwerp en geeft inzicht in wat er bij zo'n migratie komt kijken. Ook na de migratie blijven we betrokken.
Lees meer

Optimale bereikbaarheid is meer dan een 06-nummer

06-03-2018 Hoe kunnen we door middel van innovatie, bestaande investeringen benutten? Welk antwoord kunnen we geven op lastige vragen zoals ‘Alle vaste toestellen de deur uit en iedereen een mobiel?’ en ‘Investeren in een upgrade van de telefonieomgeving of naar de Cloud?’ Op basis van veranderingen in de markt en ervaringen van Axians vertelt Martijn Nederhof, Solutions Architect over meer mobiliteit voor je organisatie en de mogelijkheden die een combinatie van on-premises en Cloud te bieden heeft.
Lees meer

Digitalisering bij VU Amsterdam: innovatie met behulp van high performance computing

07-02-2018 Maar liefst 30.000 mensen werken en krijgen onderwijs op de campus van de VU Amsterdam, van hoogleraren en docenten tot onderzoekers, medewerkers bedrijfsvoering, studenten en gasten. Zij hebben allemaal een enorm grote afhankelijkheid van het netwerk. Hoe kun je innoveren in een omgeving die betrouwbaar en stabiel moet zijn? Bob van Graft, CIO bij VU Amsterdam, geeft een kijkje achter de schermen.
Lees meer

Digital Network Architecture

08-12-2017 | Geschreven door Dirk Smit Digitalisering wordt gevoed door belangrijke technologische trends: mobility, IoT en cloud computing. Het netwerk van de toekomst zorgt voor een netwerk dat continu veilig, beschikbaar, complient is en in staat is om on-demand benodigde aanpassingen naadloos op het netwerk toe te passen. Cisco heeft met haar Software Defined Network benadering (SDA) een nieuwe weg ingeslagen die het traditionele netwerk design grensverleggend wijzigt. Hoe werkt dit nu precies?
Lees meer

Je back-up afgestoft

23-10-2017 | Geschreven door Arnold Derksen In deze blog staat Arnold Derksen stil bij het thema databescherming, of meer specifiek: next level back-up & disaster recovery (DR). Waarom is dit voorheen zo ‘stoffige’ thema juist nu zo urgent? Welke veranderingen zien we in deze markt en hoe kunnen organisaties hier gericht op inspelen?
Lees meer