Bud Holland over Microsoft Dynamics NAV

De samenwerking van BUD Holland en Axians gaat al terug tot 2001. In dat jaar ging BUD Holland op zoek naar een nieuw softwarepakket. De databasestructuur van hun oude softwarepakket was op dat moment niet flexibel genoeg meer en met de groei van het bedrijf kwam er meer behoefte aan een snel en betrouwbaar pakket. Axians heeft hen de perfecte oplossing kunnen bieden; Microsoft Dynamics NAV.

Over Bud Holland

Bud Holland is op de internationale markt een leidende importeur van exotisch fruit, exotische groenten en specialiteiten uit de hele wereld. Naast groenten en fruit biedt Bud Holland een uitgebreid assortiment waaronder wilde en gecultiveerde paddenstoelen, zacht fruit, minigroenten, zeegroenten, verse kruiden en nicheproducten. Hoofdzakelijk wordt geleverd aan (horeca)groothandelaren en supermarktketens door heel Europa.

Wensen en eisen pakket

BUD Holland had een heldere set van eisen en wensen toen zij op zoek gingen naar een nieuw softwarepakket. “We wisten precies wat een nieuw pakket moest bieden. Eenvoudige, snelle orderafhandeling en de mogelijkheid om vooraf partijen te kunnen verkopen die nog naar ons onderweg zijn. Het pakket moest bovendien eenvoudig te bedienen zijn.

Succesvolle samenwerking

BUD Holland koos voor Microsoft Dynamics NAV, “Axians toonde ons een demo waarvan we allemaal onder de indruk waren. De implementatie verliep vlekkeloos dankzij de kennis en inventiviteit van hun medewerkers. Het klikte goed tussen ons. Er was directe interactie, zodat we vragen van de consultants snel konden beantwoorden. Axians heeft door middel van een Add on uitgebreide controle op beschikbare voorraad en prijs mogelijke gemaakt. Omdat we met daghandel werken, kan de prijs vier of vijf keer per dag veranderen. Het systeem verwerkt die aanpassingen direct.”

Dankzij Microsoft Dynamics NAV: Minder mensen, meer omzet

Alle gebruikers zijn blij met het gebruikersgemak van Dynamics NAV. “Met ons oude financiële pakket moesten we allerlei toetsencombinaties uit ons hoofd kennen. De Windows look en feel van Microsoft Dynamics NAV werkt simpeler. De informatie is erg toegankelijk en het terugzoeken van gegevens is eenvoudig. De werkdruk op de financiële administratie is behoorlijk afgenomen, terwijl we meer omzet draaien. We verwerken meer dan vijfduizend partijen per maand. Voor de kostentoerekening moesten we eerst allerlei lijsten doorzoeken, nu zitten die gegevens allemaal in het systeem. Bij vragen van klanten kunnen verkopers simpel en snel terugzoeken op klant en datum. Het eenvoudige navigeren is het grootste voordeel van Dynamics NAV. We kunnen nu met vier man het werk aan waar we er eerst vijf voor nodig hadden. En als financieel directeur heb ik veel meer inzicht in onze resultaten.”

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Microsoft Dynamics NAV voor uw AGF bedrijf? Neem gerust contact met ons op via +31 88 988 90 00.

NAV_AGF