Volledig in controle van aanvraag tot betaling

Bij veel organisaties is het inkopen van goederen en diensten een proces wat niet direct de hoogste prioriteit krijgt wanneer het gaat om optimaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen. Vreemd eigenlijk want juist dit vaak ongestructureerde proces van aanvragen, goedkeuren, inkopen en betalen leent zich uitstekend om zeer snel winst te boeken. Je wilt al je tijd niet kwijt zijn met het doorgang laten vinden van het proces het controleren van facturen en geleverde goederen en diensten. Je wilt bezig zijn met het zo slim mogelijk inkopen daarvan.

Dat is waarom Axians Xtended P2P heeft ontwikkeld. Een Procure 2 Pay oplossing, binnen Exact Synergy, waarmee de hele cyclus van aanvraag tot betaling wordt ondersteund. Voorkom budgetoverschrijdingen en houdt continu overzicht over verplichten en betalingen. Betaal niet meer dan afgesproken en zorg voor een eenvoudig autorisatieproces waardoor kosten altijd goedgekeurd zijn.

Factuurmatching met Robotic Accounting

Onderdeel van Xtended P2P is Scan Sys ImageCapture for Invoices. Intelligente scan en herken software die je digitale en papieren facturen eenvoudig onderdeel maakt van het P2P proces. Je bepaalt zelf welke afwijkingen je acceptabel vindt waarna zonder menselijk handelen wordt gematched en geboekt. Beoordelen en corrigeren is dus alleen nog nodig bij facturen met grote afwijkingen. Zo boek je meer facturen in minder tijd.

 

Voordelen Xtended P2P

✓  Snelheid 
De geïntegreerde procesflow zorgt dat betrokkenen automatisch geïnformeerd worden om de juiste actie te ondernemen, bijvoorbeeld om de aanvraag goed te keuren, bestelling te plaatsen of de levering te accorderen.

✓  Bespaar kosten 
Match inkoopfacturen met afgesloten inkoopcontracten. Ontdek snel prijsverschillen door bestellingen, ontvangstbonnen en inkoopfacturen te vergelijken. Bespaar op zowel directe inkoopkosten als proceskosten.

✓ Grip en controle
Altijd inzichtelijk waar aanvragen, bestellingen of leveringen zich in het proces bevinden. Budgethouders hebben continu inzicht in beschikbare budgetruimte en krijgen inzicht in de inkoopfactuur.

✓  Factuurmatching
De geautomatiseerde verwerking van inkoopfacturen matcht de aanvragen, bestellingen en het ontvangst van de goederen. Matcht dit? Dan wordt deze direct betaalbaar gesteld.

Plug & Play your Business

Wij snappen dat je niet zit te wachten op lange, onzekere software implementaties waar telkens het wiel opnieuw wordt uitgevonden. Daarom maakt Xtended P2P onderdeel uit van onze Plug & Play your Business aanpak. Plug & Play staat voor heldere en snelle software implementaties. Zo weet je precies welke functionaliteit je aanschaft, tegen welke prijs. De doorlooptijd van de implementatie is kort zodat de impact op de dagelijkse bedrijfsvoering minimaal is.