Be mobile, work smart

Hedendaagse technologie maakt het mogelijk om online en offline op een veilige manier apps in te zetten binnen business processen. Platform en device onafhankelijke software is uitermate geschikt om de efficiëntie van processen te verhogen. Minder papier, realtime de juiste informatie en minder kans op fouten zorgen voor besparing van tijd en geld.

Daar waar ERP software voornamelijk wordt gebruikt binnen de kantooromgeving, zorgen business apps als verlengstuk voor mobiliteit. Onze klanten gebruiken business apps voor bijvoorbeeld kwaliteitscontrole binnen productieomgevingen, het terugkoppelen van productiedata bij machines en voor servicemonteurs die dagelijks verschillende klanten bezoeken. Maar ook binnen de transport en logistiek en zakelijke dienstverlening worden onze business apps al volop toegepast.

Benieuwd naar enkele toepassingen van onze business apps? Meer voorbeelden uit de praktijk vindt u op deze pagina.

Kwaliteitscontrole

In nauwe samenwerking met Plalloy ontwikkelde Axians een app voor de registratie van testresultaten. Jack van Engelen, Managing Director: “Het proces van het meten van de kwaliteit van onze producten is dankzij deze app efficiënter en betrouwbaarder.”

Voordelen:

  • Vermindering van schrijf, type en rekenwerk
  • Kans op fouten geminimaliseerd
  • Verbeterde traceability van metingen

Service App

Veenman levert en onderhoud kopieermachines.  Servicemonteurs ontvangen dagelijks hun planning en serviceopdrachten via een service app op hun mobiele device. Eenmaal bij de klant is, op basis van het serienummer, alle relevante informatie over de kopieermachine beschikbaar. Nadat de werkzaamheden zijn uitgevoerd worden de besteedde tijd en gebruikte onderdelen ingevoerd. Alle ingevoerde gegevens zijn direct binnen Dynamics NAV inzichtelijk voor de back-office medewerkers. Door gebruik van de Service App is de werkdruk op de service afdeling aanzienlijk afgenomen.

service app

Shop Floor Control

HE Tubing heeft haar Dynamics NAV ERP omgeving uitgebreid met shop floor control. Medewerkers op de productievloer ontvangen via een tablet bewerkingsopdrachten. Direct bij de machines worden werkelijke productie tijden, aantallen en de resultaten van kwaliteitscontroles ingevoerd. Deze resultaten worden direct verwerkt in de ERP software, waardoor de voortgang van productieorders altijd inzichtelijk is.

Logistiek & Transport ‘in control’

Bij New York Pizza worden business apps binnen de logistiek en transport ingezet. Martijn Schreurs, financieel directeur New York Pizza: “De distributie van onze grondstoffen naar de franchisers hebben wij dedicated uitbesteed aan vaste mensen. Zij gaan de Business Apps gebruiken. Dus de chauffeurs die de spullen in de winkels brengen. Vanuit de groothandel gaan wij de Business Apps gebruiken voor het digitaliseren van pakbonnen, maar ook om pro-actief informatie te sturen naar de chauffeurs over bijvoorbeeld last-minute meldingen. Dit resulteert in effectieve digitale informatie-uitwisseling in plaats van gele briefjes en telefoonverkeer.

Ook biedt deze app de mogelijkheid van het registreren van alle rijbewegingen en meer van de chauffeurs. Stel, een medewerker geeft de opdracht om twee containers in een winkel neer te zetten. Via de app krijgt de chauffeur direct die melding zodat hij niet twee keer heen-en-weer loopt tussen de bestelauto en het magazijn. Dit scheelt tijd en bewegingen. De apps zijn in feite controle tools in de hectiek die nu eenmaal in de logistiek en transport voorkomen. Zowel de chauffeurs als de medewerkers daaromheen zijn hiermee geholpen.”

Meer weten over Business Apps voor Exact >

Van urenregistratie tot facturatie

St. Opleidingsbedrijf InstallatieWerk Nederland heeft sinds april een klantspecifieke Business App van Axians in gebruik die naadloos aansluit op de software van Exact. InstallatieWerk Nederland heeft hiermee de zekerheid dat álle uren correct geregistreerd en gefactureerd worden. Ook sluit de app volledig aan op de belevingswereld van de jongeren die men hier opleidt. Van groot belang, omdat op een correcte urenregistratie feitelijk het bedrijfsmodel van InstallatieWerk Nederland is gebaseerd. Ton Gerritsen, directeur InstallatieWerk Brabant Zeeland en voorzitter van het directieoverleg landelijk: “Deze app bespaart tijd en geld en levert gemak op. Eveneens vermindert het onze administratielast aanzienlijk.”

Meer weten over Business Apps voor Exact >