Lege schappen en verspilling: het schrikbeeld van iedere retailer

De consument van vandaag is gewend om op haar wenken bediend te worden. Lege schappen en rekken zijn daarbij uit den boze, maar verspilling van producten, tijd en geld wil je natuurlijk ook niet hebben. In de food sector, maar zeker ook in de non-food zijn er talloze voorbeelden te vinden – die zich dagelijks voordoen! – over de gevolgen van een onjuiste balans in de winkelvoorraad. Even zo frustrerend voor de non-food retailer zijn bijvoorbeeld de overvolle rekken met daarin ver afgeprijsde artikelen, die immers niet nóg een seizoen in de winkel kunnen liggen, staan of hangen. Bodemprijzen, spotprijzen, meeneemprijzen: het klinkt voor de consument wellicht aanlokkelijk, maar voor jou als retailer is het niets meer of minder dan gemiste omzet.

Altijd een betrouwbaar besteladvies

Vandaag de dag worden veel bestellingen nog handmatig ingevoerd. Dit kost erg veel tijd en kent een hoge mate van foutgevoeligheid. Met ShopReplenishment bestel je op basis van slimme algoritmes. Realtime kassaverkopen worden in de applicatie vergeleken met huidige voorraden, leversnelheid en inkoopcondities. Daarnaast ondersteunt de applicatie je om te anticiperen op weersvoorspellingen en seizoensinvloeden. Doordat ShopReplenishment het verkooppatroon van ieder artikel per winkel afzonderlijk herkent, genereert het op basis van de historie een prognose en een betrouwbaar besteladvies. Artikelen kun je zo tijdig automatisch of handmatig bestellen, waardoor de artikelen op het juiste moment in de schappen liggen.

Het verlengstuk van je ERP systeem

ShopReplenishment ondersteunt de retailketen als een geïntegreerde supply chain. Daar waar jij met je ERP systeem de voorraden en processen op het distributiecentrum beheert, is ShopReplenishment het verlengstuk in de winkel. ShopReplenishment integreert naadloos met je ERP systeem, waardoor alle transacties en mutaties in ShopReplenishment realtime in de centrale databases van het ERP verwerkt worden. Hierdoor zijn de gegevens in de gehele keten altijd actueel.

Waarom de retail werkt met ShopReplenishment

De voordelen die onze klanten op korte en lange termijn bereiken door de inzet van ShopReplenishment zijn:

  • Beter in staat in te spelen op de behoefte van de consument
  • Kwalitatief betere bestellingen o.a. bij promoties
  • Hogere servicegraad: minder nee-verkopen/out of stock
  • Minder derving c.q. verspilling
  • Lagere (gemiddelde) voorraden
  • Grip op goederenstromen en minder spoed-/nabestellingen
  • Realtime grip/inzicht op voorraad(waarde)
  • Management by Exception: medewerkers meer tijd beschikbaar voor consument
  • Biedt structuur/ondersteuning aan medewerkers
  • Bewezen gebruikersvriendelijke applicatie

Dit alles leidt tot meer tijd die jij over houdt om te besteden aan jou klanten op de winkelvloer. Hierdoor verbetert de kwaliteit van je dienstverlening wat resulteert in meer tevreden klanten én medewerkers.

Vomar Voordeelmarkt: “Nooit meer lege winkelschappen met ShopReplenishment.”

Vomar is al jaren een relatie van Axians en maakte al gebruik van de producten DistRetail, ProductData en PromotieRegie. In 2017 is ook de oplossing ShopReplenishment volledig uitgerold binnen alle 64 winkels van Vomar Voordeelmarkt. Adem Doymaz, Operationeel Directeur: “Zelfs de meest ervaren filiaalhouders met heel veel bestelervaring zijn verrast dat zij met ShopReplenishment beter presteren.”

Lees hier de complete case

Ook deze retailers werken met de retail software van Axians