Lege schappen en verspilling: het schrikbeeld van iedere retailer

De consument van vandaag is gewend om op haar wenken bediend te worden. Lege schappen en rekken zijn daarbij uit den boze, maar verspilling van producten, tijd en geld wilt u natuurlijk ook niet hebben. In de food sector, maar zeker ook in de non-food sector zijn er talloze voorbeelden te vinden – die zich dagelijks voordoen! – over de gevolgen van een onjuiste balans in de winkelvoorraad. Even zo frustrerend voor de non-food retailer zijn bijvoorbeeld de overvolle rekken met daarin ver afgeprijsde artikelen, die immers niet nóg een seizoen in de winkel kunnen liggen, staan of hangen. Bodemprijzen, spotprijzen, meeneemprijzen: het klinkt voor de consument wellicht aanlokkelijk, maar voor u als retailer is het niets meer of minder dan gemiste omzet.

Altijd een betrouwbaar besteladvies

Vandaag de dag worden veel bestellingen nog handmatig ingevoerd. Dit kost erg veel tijd en kent een hoge mate van foutgevoeligheid. Met ShopReplenishment bestelt u op basis van slimme algoritmes. Realtime kassaverkopen worden in de applicatie vergeleken met huidige voorraden, leversnelheid en inkoopcondities. Daarnaast ondersteunen we u te anticiperen op weersvoorspellingen en seizoensinvloeden. Doordat ShopReplenishment het verkooppatroon van ieder artikel per winkel afzonderlijk herkent, genereert het op basis van de historie een prognose en een betrouwbaar besteladvies. Artikelen kunt u zo tijdig automatisch of handmatig bestellen, waardoor de artikelen op het juiste moment in de schappen liggen.

Het verlengstuk van uw ERP-systeem

ShopReplenishment ondersteunt de retailketen als een geïntegreerde supply chain. Daar waar u met uw ERP de voorraden en processen op het distributiecentrum beheert, is ShopReplenishment het verlengstuk in de winkel. ShopReplenishment integreert naadloos met uw ERP, waardoor alle transacties en mutaties in ShopReplenishment realtime in de centrale databases van uw ERP verwerkt worden. Hierdoor zijn de gegevens in de gehele keten altijd actueel.

De voordelen van ShopReplenishment

  • Beter in staat in te spelen op de behoefte van de consument
  • Kwalitatief betere bestellingen o.a. bij promoties
  • Hogere servicegraad: minder nee-verkopen/out of stock
  • Minder derving c.q. verspilling
  • Lagere (gemiddelde) voorraden
  • Grip op goederenstromen en minder spoed-/nabestellingen
  • Realtime grip/inzicht op voorraad(waarde)
  • Management by Exception: medewerkers meer tijd beschikbaar voor consument
  • Biedt structuur/ondersteuning aan medewerkers
  • Bewezen gebruikersvriendelijke applicatie

Dit alles leidt tot meer tijd die u over houdt om te besteden aan uw klanten op de winkelvloer. Hierdoor verbetert de kwaliteit van uw dienstverlening wat resulteert in meer tevreden klanten én medewerkers.

Vomar Voordeelmarkt: “Nooit meer lege winkelschappen met ShopReplenishment.”

Vomar is al jaren een relatie van Axians en maakte al gebruik van de producten DistRetail, ProductData en PromotieRegie. Inmiddels is ook de oplossing ShopReplenishment volledig uitgerold binnen alle 62 winkels van Vomar Voordeelmarkt. Adem Doymaz, Directeur bedrijfsvoering: “Zelfs de meest ervaren filiaalhouders met heel veel bestelervaring zijn verrast dat zij met ShopReplenishment beter presteren.”

Lees hier de complete case

Ook deze retailers werken met de retail software van Axians