Papierloos registreren in het logistieke proces

Binnen productie, handel en logistiek wordt registratie in het logistieke proces steeds belangrijker, met name voor Tracking & Tracing van grondstoffen en producten. Registratie op papier wordt in hoog tempo vervangen door (barcode-)scanners die snel en eenvoudig de benodigde data verzamelen.

Traceerbaarheid van grondstoffen en producten

De behoefte aan optimalisatie van registratie is groot. Bedrijven richten zich steeds meer op kwaliteitsmanagement en gaan werken volgens de richtlijnen van bijvoorbeeld HACCP, ISO of BRC. Daarnaast spelen de volledigheid en snelheid van registreren steeds vaker een rol in de interne bedrijfsvoering. Snel en correct registreren zorgt voor tijdswinst en foutreductie in processen.

Axians heeft de add-on Scantool voor Exact Globe ontwikkeld waarmee Tracking & Tracing digitaal kan worden gerealiseerd. Scantool zorgt ervoor dat de handmatige input wordt vervangen door het inlezen van barcodes. De oplossing kan op verschillende punten in jouw bedrijfsproces worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan de registratie van binnenkomende grondstoffen of artikelen. Ook voor het registreren van artikelen op order of bij het koppelen van batches aan artikelen kan Scantool worden ingezet.

Klant aan het woord: Dings Kartonnages

Dings Kartonnages is een productiebedrijf en leverancier voor de voedingsmiddelenindustrie. Hygiëne en voedselveiligheid zijn hier van essentieel belang en daarom is Dings BRC-IOP gecertificeerd. Noodzakelijk voor deze certificering is een betrouwbare Track & Trace oplossing. In deze video vertellen Cas Dings en Jos Willemsen jou hoe Scantool in het logistieke proces wordt ingezet.

Keep IT simple

Scantool kan op verschillende punten in het logistieke proces worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan de registratie van binnenkomende grondstoffen of artikelen, het koppelen van batches aan artikelen of het registreren van artikelen op orders.

Tracking & Tracing kan eenvoudig en snel geborgd worden door de inzet van Scantool voor:

  • Serie/batch registratie
  • Verbruik op productie
  • Uren op productie (tijdregistratie)
  • Gereedmelden
  • Leveren
  • Tellingen

Een extra voordeel van Scantool is dat de standaard software kan worden aangepast aan de specifieke behoefte van jouw organisatie. Onze oplossing is daarvoor gecertificeerd door Exact Software!