E-facturatie verplicht binnen de Rijksoverheid

Sinds 1 januari 2017 stelt de Rijksoverheid e-factureren verplicht in de inkoopvoorwaarden bij nieuwe overeenkomsten met leveranciers. Partijen die met de rijksoverheid in zee gaan, zijn verplicht om bij nieuwe inkoopovereenkomsten een e-factuur aan te leveren. Een grote stap, maar wel één waardoor u sneller, gemakkelijker en nauwkeuriger factureert. Bovendien scheelt het ondernemers en overheden handmatige administratie én dus kosten.

Minder tijd en fouten door elektronisch factureren

Wanneer u aan de slag gaat met elektronisch factureren kunt u een enorme efficiencyslag bereiken. Nu is het vaak zo dat een binnenkomende factuur eerst wordt uitgelezen of ingescand om vervolgens handmatig in het boekingssysteem te zetten. Met elektronisch factureren gebeurt alles in één stap! Wij zetten de voordelen van elektronisch factureren voor u op een rij:

  • U bespaart tijd op handmatige handelingen
  • Er komt geen onnodig papierwerk aan te pas
  • Het is veilig en foutloos
  • Eenvoudig in gebruik
  • Controle en inzicht over uw factuurstromen
  • U versnelt het betalingsproces

Eén oplossing voor en door de overheid

In samenwerking met Exact, TIE Kinetix en diverse overheidsinstanties is de e-facturatiemodule Digital Invoicing tot stand gekomen. Deze is heel gemakkelijk te koppelen aan Digipoort en Simplerinvoicing, de vertrouwde netwerken waarmee organisaties van de rijksoverheid werken. Bovendien bevat deze module een aantal extra functionaliteiten waardoor de oplossing verder reikt dan standaard e-facturatie software.

Benieuwd welke voordelen en functionaliteiten Digital Invoicing biedt voor organisaties die factureren binnen of aan de overheid? U leest u in de brochure.

Brochure Digital Invoicing

SIDN heeft een extra veilig facturatieproces“Dankzij TIE Kinetix en Axians kunnen we nu elektronisch factureren vanuit ons ERP-systeem”Lees verder