Business Apps: onmisbaar voor het bedrijfsleven

Mobiel werken kan in diverse vormen. Werken op notebook en tablet bestaat al geruime tijd. Werken op écht mobiele devices zoals een smartphone is een stuk minder bekend. Eigenlijk wel bijzonder, want tegenwoordig kunnen we onze smartphone geen moment meer missen!

Ons hedendaagse app-gebruik is enorm en volledig ingeburgerd. Voor de particulier tenminste. Het bedrijfsleven blijft nog wat achter. Enerzijds omdat er gewoonweg nog geen apps zijn voor allerlei specifieke zaken binnen het bedrijfsproces. Anderzijds omdat een algemene app meestal nét niet goed genoeg aansluit op de behoefte van de gebruiker. En omdat een app maar een paar functies heeft, zie je dat deze dan vrij snel minder – of niet meer – wordt gebruikt. Zonde van de investering toch?!

Business Apps afgestemd op de gebruiker

Binnen Axians weten en begrijpen we dit! Een app moet heel direct aansluiten op het proces. Ook moet een app gemakkelijk aan te passen zijn en precies dát doen wat de gebruiker op een specifieke plek nodig heeft. Gebruiksgemak is daarbij het sleutelwoord. Zodra een gebruiker veel moet klikken of zoeken, haakt hij af. In de ontwikkeling van een app is dit een valkuil! Vaak wil de organisatie immers te veel functies in één app onderbrengen. De gebruiker is dan de dupe en het is de vraag of de app lang wordt gebruikt.

Bij Axians geloven we dat je zelf – zonder programmeren – jouw eigen apps moet kunnen bouwen op een eigen Mobile Platform. Apps die precies doen wat bepaalde medewerkers nodig hebben en handig in gebruik zijn. Met de flexibiliteit om eenvoudig aan te passen aan de situatie of de gebruiker.

Bouw je apps op een ‘No code’ ontwikkelplatform

Wanneer wij een app bouwen is het Mobile Platform de ‘motor’ achter de app. Het platform kan vervolgens gebruikt worden voor het creëren van alle andere apps.

Het Axians Mobile Platform maakt het mogelijk, visueel en zonder programma code, met dashboards en formulieren alle mogelijke toepassingen samen te stellen. Het platform werkt gemakkelijk en intuïtief (drag & drop) en met behulp van modellen, templates en standaard componenten worden op maat – mobiele – applicaties gebouwd.

Vanuit het platform worden databases en bijvoorbeeld machines ontsloten. De app wordt daarmee een onderdeel van het bedrijfssysteem en groeit mee met de behoeftes van de organisatie. Is er bijvoorbeeld een beurs? Dan maak je zelf snel en eenvoudig een app waarmee je badges kunt scannen, vervolgacties kunt ingeven, etc.

Laat je hieronder inspireren met enkele voorbeelden voor toepassingen in het bedrijfsleven.

Urenregistratie tot facturatie voor ruim 2.500 leerlingen

Opleidingsbedrijf InstallatieWerk leidt jong technisch talent op voor bedrijven in de elektro- en installatietechniek. Deze vorm van contract onderwijs is een ontzettend mooi initiatief, opgezet door Nederlandse installatiebedrijven. Wel bracht dit in de praktijk een enorme administratieve last met zich mee. Uren en reiskosten werden op papier ingevuld door de leerlingen, geaccordeerd door het leerbedrijf, waarvan vervolgens een factuur werd opgemaakt door InstallatieWerk. Dit administratieve proces moest sneller, foutloos en papierloos kunnen. De oplossing: het inzetten van Business Apps en deze koppelen aan Exact software. InstallatieWerk heeft samen met Axians en app-bouwer Any2info de specifieke behoeften van InstallatieWerk in kaart gebracht en kwam zo tot de ontwikkeling van een leerlingen app en een webportal voor de leerbedrijven. Het resultaat is een gestroomlijnd proces van urenregistratie tot aan facturatie voor ruim 2.500 leerlingen.

Lees hier de complete case

Logistiek & Transport ‘in control’

Bij New York Pizza worden business apps binnen de logistiek en transport ingezet. Martijn Schreurs, financieel directeur New York Pizza: “De distributie van onze grondstoffen naar de franchisers hebben wij dedicated uitbesteed aan vaste mensen. Zij gaan de Business Apps gebruiken. Dus de chauffeurs die de spullen in de winkels brengen. Vanuit de groothandel gaan wij de Business Apps gebruiken voor het digitaliseren van pakbonnen, maar ook om pro-actief informatie te sturen naar de chauffeurs over bijvoorbeeld last-minute meldingen. Dit resulteert in effectieve digitale informatie-uitwisseling in plaats van gele briefjes en telefoonverkeer. Ook biedt deze app de mogelijkheid van het registreren van alle rijbewegingen en meer van de chauffeurs. Stel, een medewerker geeft de opdracht om twee containers in een winkel neer te zetten. Via de app krijgt de chauffeur direct die melding zodat hij niet twee keer heen-en-weer loopt tussen de bestelauto en het magazijn. Dit scheelt tijd en bewegingen. De apps zijn in feite controle tools in de hectiek die nu eenmaal in de logistiek en transport voorkomen. Zowel de chauffeurs als de medewerkers daaromheen zijn hiermee geholpen.”

Lees hier de complete case

Hoe kun je Business Apps toepassen in jouw organisatie?

Apps kunnen een rol spelen op ontelbare manieren. Bijvoorbeeld voor het direct informeren over KPI’s in een proces. Of bij het uitvoeren en vastleggen van inspecties. Bedrijven gebruiken een app voor de registratie van emballage en de verrekening ervan op de factuur. Medewerkers voeren de uren in die ze op een project maken of registreren de service-activiteiten op een machine. De grootste efficiencyslag van deze toepassingen zit hem uiteraard in de volledige integratie met het ERP- of andere systemen.

Een greep uit de toepassingsgebieden per branche:

Productie & industrie

 • Kwaliteitscontrole
 • Beheren & afhandelen van klachten
 • Onderhoud op machines
 • Documenten op de productievloer digitaliseren

Logistiek & handel

 • Opdrachten en orders automatiseren
 • Pakbonnen digitaliseren
 • Emballage stroomlijnen
 • Controle goederen ten behoeve van kwaliteit
 • Locatie aanduiding

Zakelijke dienstverlening & overheid

 • Beheren en afhandelen van aanvragen, meldingen en klachten
 • Facilitair beheer
 • Beoordelen trainingen
 • Voortgang van projecten delen
 • Documenten digitaliseren
 • Salesfunnel beheren

En uiteraard voor iedere organisatie

 • Urenregistratie op werktijden en orders
 • Declaraties indienen en managen
 • Verlof- en verzuimregistratie
 • Rapportages & dashboards

Welke rol een app kan spelen binnen jouw organisatie, bepaal je het beste zelf. Feit is dat business apps een steeds grotere rol zullen gaan spelen. Het is dus niet de vraag of, maar wanneer je je eigen business app gaat inzetten!

Bewezen technologie

Met de software van Any2info zijn we in staat in korte tijd high-performance business apps te bouwen met datasets, formulieren en persoonlijke dashboards. De apps worden samengesteld, intuïtief via drag & drop, zonder het gebruik van programma code. Hierdoor is het mogelijk om snel en op maat mobiele applicaties te bouwen die een directe toegevoegde waarde vormen op reeds bestaande (databronnen van) ERP – zoals Exact – of industriële systemen. Vanaf nu heb je uit elke bron, op elk moment, op elke locatie en op elk soort toestel de data die jij wenst snel en real time beschikbaar.

De voordelen van customized Business Apps

Met jouw eigen functionele Business App, snel en op maat gebouwd, heb je op ieder moment en ieder device de juiste informatie beschikbaar.

 • Data uit verschillende bronnen en systemen in één oogopslag beschikbaar
 • Tijd- en plaatsonafhankelijk werken
 • Altijd actuele (stuur)informatie voorhanden
 • Snel inzicht met rapportages en dashboards
 • Efficiënter en papierloos werken
 • Eenvoudig informatie delen met jouw collega’s maar ook jouw relaties
 • Geheel naar jouw wens samen te stellen

Ook interessant voor jou! Whitepaper 'Business Apps voor Exact'.In dit whitepaper lees je meer over het gebruik van zakelijke apps en hoe je deze in kunt zetten om jouw business slimmer, efficiënter en béter te maken.Whitepaper aanvragen!