Be mobile, work smart

Hedendaagse technologie maakt het mogelijk om online en offline op een veilige manier apps in te zetten binnen business processen. Platform en device onafhankelijke software is uitermate geschikt om de efficiëntie van processen te verhogen. Minder papier, realtime de juiste informatie en minder kans op fouten zorgen voor besparing van tijd en geld.

Daar waar ERP software voornamelijk wordt gebruikt binnen de kantooromgeving, zorgen business apps als verlengstuk voor mobiliteit. Onze klanten gebruiken business apps voor bijvoorbeeld kwaliteitscontrole binnen productieomgevingen, het terugkoppelen van productiedata bij machines en voor servicemonteurs die dagelijks verschillende klanten bezoeken.

Business apps

Kwaliteitscontrole

In nauwe samenwerking met Plalloy ontwikkelde Axians een app voor de registratie van testresultaten. Jack van Engelen, Managing Director: “Het proces van het meten van de kwaliteit van onze producten is dankzij deze app efficiënter en betrouwbaarder.”

Voordelen:

  • Vermindering van schrijf, type en rekenwerk
  • Kans op fouten geminimaliseerd
  • Verbeterde traceability van metingen

Service App

Veenman levert en onderhoud kopieermachines.  Servicemonteurs ontvangen dagelijks hun planning en serviceopdrachten via een service app op hun mobiele device. Eenmaal bij de klant is, op basis van het serienummer, alle relevante informatie over de kopieermachine beschikbaar. Nadat de werkzaamheden zijn uitgevoerd worden de besteedde tijd en gebruikte onderdelen ingevoerd. Alle ingevoerde gegevens zijn direct binnen Dynamics NAV inzichtelijk voor de back-office medewerkers. Door gebruik van de Service App is de werkdruk op de service afdeling aanzienlijk afgenomen.

service app

Shop Floor Control

HE Tubing heeft haar Dynamics NAV ERP omgeving uitgebreid met shop floor control. Medewerkers op de productievloer ontvangen via een tablet bewerkingsopdrachten. Direct bij de machines worden werkelijke productie tijden, aantallen en de resultaten van kwaliteitscontroles ingevoerd. Deze resultaten worden direct verwerkt in de ERP software, waardoor de voortgang van productieorders altijd inzichtelijk is.