Microsoft Dynamics NAV voor de maakindustrie

Axians levert met I-Make een totale ERP-oplossing voor productiebedrijven op basis van Microsoft Dynamics NAV. Naast de beschikbaarheid van standaard functionaliteiten ten behoeve van het inkoop- en verkoopproces en de financiële administratie, zijn in Microsoft Dynamics NAV voor de maakindustrie functionaliteiten opgenomen die kenmerkend zijn voor deze branche. Hierbij valt onder meer te denken aan:

  • Productconfigurator
  • Grafisch planbord
  • Voorbereiding EDI
  • Configuratie templates op item niveau
  • Zelf in te richten afhankelijkheden
  • Batch planning per bewerking
  • Partij traceerbaarheid
  • Rekenfunctionaliteit op regelniveau
  • Uren registratie

Grafisch planbord

Wilt u rust in uw organisatie door een voorspelbare productie? Een centraal plannings-overzicht van orders door duidelijke visualisatie? Help uw organisatie de afspraken met klanten na te komen.
Van losse planningen en inschattingen van individuele medewerkers naar een centraal planningssysteem, geïntegreerd in uw ERP-omgeving. Dat kan nu met het Grafisch Planboard van I-Make, gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV.

Het I-Make Grafisch Planbord geeft in een oogopslag een overzicht van alle orders en met één muisklik kan direct ingezoomd worden op detailinformatie van een productieorder. Door kleurgebruik en grafieken wordt de planning gevisualiseerd. Dit resulteert in een optimale productieplanning die eenvoudig is aan te passen middels ‘drag-and-drop’. Op dezelfde wijze kunt u de capaciteit wijzigen, doorlooptijd aanpassen en de productieorderstatus real time volgen. De planningshorizon en tijd-as van het Planbord is variabel in te stellen.
Uw klanten krijgen realistische levertijden: ‘available to promise’ wordt een echte belofte.

Product configurator

De maakindustrie wordt steeds meer geconfronteerd met klant specifieke productie. Hoe maak je deze speciale order aan vanuit standaard componenten? En hoe doe je dat zonder dat er een onbeheersbare brei aan aantallen en soorten artikelen ontstaat?Met de Product Configurator van I-Make in Microsoft Dynamics NAV worden orders aangemaakt met sjablonen die eenvoudig aan te passen zijn. De snelheid en kwaliteit gaan hierdoor omhoog.

De configuratie sjablonen zijn voorzien van versiebeheer. Historie wordt automatisch opgebouwd, zodat u altijd specifieke klantconfiguraties terug kunt vinden. Daarbij kunnen (klant)afhankelijkheden en beperkingen ingericht worden om orderinvoer- en/of prijsberekening-fouten te voorkomen. Door een vraag- en antwoordspel wordt de verkoper door zijn verkoopproces geleid waardoor er een zeer nauwkeurige prijs wordt verkregen. Er is directe aansturing van de productie, inclusief de materiaalspecificatie, de routering en inkoop. De verkoper kan dus tijdens het ingeven van orders een realistische levertijd afgeven.

Ook is er de mogelijkheid om prijsaanpassingen door te voeren voor meerdere configuratiesjablonen tegelijkertijd. De Product Configurator is volledig geïntegreerd in Dynamics NAV en beschikbaar in zowel Classic als RTC.

SmartFactory

Een SmartFactory is een productiebedrijf dat productiever en winstgevender is met behulp van ICT. Axians vertelt u hoe u een SmartFactory kunt worden.
Lees meer- >>
schijf-van-7-450x450