Onze aanpak – the human touch

Het selecteren van de juiste ERP software is vaak een langdurig proces. De applicatie zal moeten beschikken over de juiste functionaliteiten, het is belangrijk om draagvlak te hebben vanuit de organisatie en het project moet ook financieel haalbaar zijn. Dat zijn slechts enkele vragen die in een selectieproces moeten worden beantwoord.

Bij Axians vinden wij het essentieel dat de software aansluit bij de strategische doelstellingen van de organisatie. ICT speelt tegenwoordig een belangrijke rol, het biedt allerlei mogelijkheden en er zijn legio voorbeelden waar inzet van technologie bedrijven een voorsprong heeft gegeven. Het zijn succesverhalen van ondernemers die vanuit een eigen visie een organisatie hebben neergezet en technologie laten ondersteunen in dagelijkse processen. Zij starten met organiseren om vervolgens onderdelen te automatiseren. Alles gedreven vanuit een sterke visie.

Wanneer eenmaal de keuze voor een ERP pakket is gemaakt en wordt gestart met de implementatie, vraagt dit inspanning van de organisatie. Draagvlak, een reële planning en een gezamenlijk doel dragen bij aan een succesvol project. Het in gebruik nemen van nieuwe software is namelijk een gezamenlijk project waarbij medewerkers van het bedrijf en medewerkers van de software partner zijn betrokken. Dit betekent dat er naast de dagelijkse werkzaamheden – de business blijft gewoon doorgaan – extra inspanningen worden gevraagd van de medewerkers. Dat is in veel situaties de meest onderschatte factor en één van de grootste valkuilen van dergelijke projecten.

Voor ons zijn mensen belangrijker dan technologie. De ‘human touch’ zorgt ervoor dat wij dicht bij onze klanten staan, dat Axians een betrokken partner is. Onze specialisten helpen met het stroomlijnen van processen en bij het optimaliseren van werkwijzen. Eerst bespreken we hoe er wordt gewerkt, houden we soms een spiegel voor met de vraag of dat wel de juiste aanpak is en bepalen we samen welke manier van werken het best aansluit bij de nieuwe situatie, waarbij de ERP-software ondersteunt. Door goed gebruik zorgt de software voor minder handelingen, worden foutkansen verkleind, attendeert de software gebruikers in bepaalde situaties en geeft het real-time inzicht in waar je als bedrijf staat.

Wij hebben de add-ons I-Make en I-Fresh ontwikkeld voor Dynamics NAV. Hiermee ondersteunen wij de primaire processen van bedrijven in de maakindustrie en AGF sector.