Samenwerken aan een compacte overheid

De markt verandert, ook in overheidsland. U wilt sneller kunnen anticiperen op veranderingen. Het kwaliteitsniveau van de (interne) dienstverlening verhogen. Daarbij komt er steeds strenger toezicht op overheidsuitgaven en stellen hoge verwachtingen van burger en bedrijfsleven uw organisatie voor nieuwe uitdagingen. Axians helpt u om processen te vereenvoudigen in het kader van de compacte overheid. Meer flexibilisering, standaardisatie, efficiëntie en samenwerken spelen daarin een belangrijke rol.

Totaaloplossing voor de overheid

Hoe kunt u deze uitdagingen het hoofd bieden? Een betere samenwerking ontstaat door het automatiseren en digitaliseren van uw projecten, logistieke en financiële processen.

Samen met Exact bieden wij één totaaloplossing voor de rijksoverheid:

 • Financiële oplossing voor de overheid. Exact integreert administratieve processen voor de overheid met elkaar en levert overal en altijd het juiste inzicht. Van een basis besteloplossing tot een volledige bedrijfsadministratie binnen het domein van de financiële processen en ERP.
 • Digitaal factureren in en aan de overheid via de bekende netwerken Digipoort en Simplerinvoicing.
 • Exact Synergy procesconfiguratie voor flexibele oplossingen zoals factuurverwerking, zaakgericht werken, P2P, CRM, aanvraagsysteem en documentmanagement.
 • Business Intelligence tooling bieden de juiste stuurinformatie voor strategisch inzicht.
 • Projectadministratie, urenverantwoording en facturatie voor optimaal grip op kosten, opbrengsten, budgetbewaking, prognoses en automatische signaleringen.
 • Connectivity: alles wat ingevoerd kan worden, kan ook geïmporteerd worden via EDIS of Web Services. 60 standaard koppelingen met o.a. Raet, ADP, BCT, Rostercas (planning en urenregistratie), DigiInkoop, Netive en Timetell.

Uitgelicht: Digital Invoicing

Sinds 1 januari 2017 stelt de Rijksoverheid e-factureren verplicht in de inkoopvoorwaarden bij nieuwe overeenkomsten met leveranciers. Partijen die met de rijksoverheid in zee gaan, zijn verplicht om bij nieuwe inkoopovereenkomsten een e-factuur aan te leveren. Een grote stap, maar wel één waardoor u sneller, gemakkelijker en nauwkeuriger factureert. Bovendien scheelt het ondernemers en overheden handmatige administratie én dus kosten.

Axians heeft in samenwerking met Exact, Tie Kinetix en diverse overheidsinstanties de e-facturatiemodule Digital Invoicing ontwikkeld. Meer weten over de voordelen en functionaliteiten van Digital Invoicing?

Meer over Digital Invoicing

ICTU: “Axians begrijpt hoe de overheid werkt.”

Axians heeft ICTU geholpen bij de herinrichting van de financiële en projectadministratie. Stichting ICTU is een onafhankelijke adviseur en uitvoerder binnen de overheid. ICTU’s werkveld is de digitale overheid. Axians heeft ervoor gezorgd dat deelapplicaties voor relevante onderdelen nu zijn gekoppeld aan één centraal administratief basissysteem: Exact. Paul Vieyra: “Het is daarbij prettig om te merken dat Axians weet hoe een overheid graag samenwerkt met externe partners. Tegelijkertijd helpen zij ons vanuit die ervaring om intern draagvlak te creëren voor de veranderingen.”

Lees hier de complete case

Waarom de overheid kiest voor Axians?

Met de software van Exact en de expertise van Axians krijgt u het beste uit twee werelden om uw doelstellingen te realiseren.

 • Axians is de grootste Exact partner in Nederland
 • Wij kennen en begrijpen de vraagstukken binnen de overheid
 • ‘Best practice’ oplossingen voor de overheid
 • Standaard software klantspecifiek geïmplementeerd
 • Van plan van aanpak tot en met support en beheer
 • Flexibele, schaalbare en betaalbare oplossingen
 • Integratie met externe systemen

Deze overheidsinstanties hebben we al geholpen bij de herinrichting van hun processen