exact rijksoverheid

Exact & Axians voor de innoverende rijksoverheid

We bevinden ons midden in een digitale transformatie en bewegen ons steeds meer naar een datagedreven cultuur. Als finance professional ben je op zoek naar betrouwbare cijfers zodat je goed onderbouwde adviezen kunt geven en wil je meer snelheid en efficiëntie in je bedrijfsprocessen aanbrengen. Om zo het kwaliteitsniveau van de (interne) dienstverlening hoog te houden.

Toch zien we dat veel overheidsorganisaties veel tijd kwijt zijn doordat systemen en processen niet optimaal zijn ingericht. Er zijn bijvoorbeeld werkzaamheden die handmatig gebeuren of ICT systemen die niet aansluiten op de werkprocessen. Dit leidt tot een gebrek aan overzicht en kan jou en je collega’s onnodig veel tijd en frustraties kosten.

Axians is dé trusted advisor voor digitale innovatie bij de rijksoverheid. Als preferred supplier van Exact helpen we je om samen verder te innoveren in de digitalisering van je financiële en projectenadministratie, zodat jij je kunt focussen op jouw kerntaken. Meedenken en bouwen aan efficiënte oplossingen staan centraal in ons partnership. Dit doen we inmiddels voor een groot aantal onderdelen van ministeries, agentschappen, Shared Service Organisaties, ZBO’s, RWT’s en veiligheidsregio’s.

Onze missie: het creëren van één leidend systeem

Axians heeft al veel overheidsinstellingen mogen helpen bij het digitaliseren van hun ICT landschap. Als system integrator zijn we sterk in procesautomatisering en het efficiënter inrichten van systemen voor finance en projectadministratie. Hierdoor ben je aanzienlijk minder tijd kwijt aan administratieve zaken zodat jij je kunt richten op je dagelijkse werk.

Het automatiseren van processen doen we op basis van Exact software, aangevuld met (eigen) oplossingen en geïntegreerd met bestaande systemen, on-premise of vanuit onze eigen cloudomgeving. Hierdoor ontstaat één leidend systeem, één waarheid.

Onze oplossingen voor rijksoverheid


☑️ Financiële oplossing
voor de overheid. Exact integreert administratieve processen voor de overheid met elkaar en levert overal en altijd het juiste inzicht. Van een basis besteloplossing tot een volledige bedrijfsadministratie binnen het domein van de financiële processen en ERP.

☑️ Projectadministratie, urenverantwoording en facturatie voor optimaal grip op kosten, opbrengsten, budgetbewaking, prognoses en automatische signaleringen.

☑️ Exact Synergy procesconfiguratie voor flexibele oplossingen zoals factuurverwerking, zaakgericht werken, P2P, CRM, aanvraagsysteem en documentmanagement.

☑️ Elektronisch factureren in en aan de overheid via PEPPOL.

☑️ Connectivity: alles wat ingevoerd kan worden kan ook geïmporteerd worden via EDIS of Web Services. 60 standaard koppelingen met o.a. Raet, ADP, BCT, Rostar CAS, DigiInkoop, Netive en Timetell.

Consultancy & advies

Onze projectleiders en consultants begrijpen de vraagstukken binnen de rijksoverheid. Niet voor niets worden we regelmatig gevraagd voor structurele consultancy diensten, meedenken in processen en treden we op als (onafhankelijk) adviseur voor nieuwe ICT diensten en oplossingen.

Support & beheer

Axians is volledig uitgerust met een eigen support & beheer afdeling. We bieden uitgebreide SLA mogelijkheden om je snel en op maat van dienst te kunnen zijn. Ervaar je ICT als een hoge beheerslast? Ook daarin kunnen we volledig ondersteunen met onze eigen Axians AppCloud omgeving.

Uitgelicht: Exact vanuit de Axians AppCloud

“Nooit meer van het kastje naar de muur worden gestuurd”

Wanneer je je applicaties naar de cloud brengt, dan wil je niet schakelen met een software- én een cloud leverancier. Bij Axians garanderen we jou één team met technische en Exact specialisten, die jou volledig ontzorgen als het gaat om jouw Exact omgeving vanuit de cloud. Het resultaat: geen vertragingen door processen en schakels, maar daadkracht en korte lijnen.

Wij doen niet alleen support op Exact en aanpalende applicaties, maar we verzorgen ook het technische applicatiebeheer, zoals datarecovery, back-ups, etc. Allemaal in eigen beheer! Hierdoor hebben we volledige grip en controle op de cloud omgeving, kunnen we altijd zelf bij de applicaties en kunnen we snel schakelen binnen één team.

>> Lees de brochure

De Koninklijke Marechaussee

“Dankzij minder overdrachtsmomenten van contanten en bewijsstukken is de integriteit nu beter gewaarborgd.”

De Koninklijke Nederlandse Marechaussee bewaakt dagelijks de Nederlandse grenzen tegen mensen die van buiten het Schengengebied komen. Zo beschermen ze onder andere tegen terrorisme, drugs- en mensensmokkel. Maar ze doen bijvoorbeeld ook aan dienstverlening voor gestrande reizigers op Schiphol. Bij al het werk dat die duizenden medewerkers verzetten, komt een flinke logistieke en administratieve operatie kijken. De processen die hiermee gemoeid gaan zijn volledig gedigitaliseerd met de software van Exact.

>> Lees hier de complete case

ICTU

“Axians begrijpt hoe de overheid werkt.”

Axians heeft ICTU geholpen bij de herinrichting van de financiële en projectadministratie. Stichting ICTU is een onafhankelijke adviseur en uitvoerder binnen de overheid. ICTU’s werkveld is de digitale overheid. Axians heeft ervoor gezorgd dat deelapplicaties voor relevante onderdelen nu zijn gekoppeld aan één centraal administratief basissysteem: Exact. Paul Vieyra: “Het is daarbij prettig om te merken dat Axians weet hoe een overheid graag samenwerkt met externe partners. Tegelijkertijd helpen zij ons vanuit die ervaring om intern draagvlak te creëren voor de veranderingen.”

>> Lees hier de complete case

Energie Beheer Nederland

“Wij voeren enkel de regie en houden ons ieder bij ons eigen expertise”

Om kwalitatief hoogwaardige processen te leveren aan de EBN organisatie, is goed partnerschap van groot belang”, aldus Martin. Doordat de complete Exact omgeving van EBN zich nu bevindt in de Axians AppCloud, kan de organisatie zich ongestoord richten op haar doel: Energizing the transition. Dankzij de nieuwe omgeving heeft EBN forse tijdsbesparingen kunnen realiseren. “Wij winnen letterlijk dagen per proces. Kijk bijvoorbeeld naar het facturatieproces, dat is nu nagenoeg geautomatiseerd in Exact. Waar daar eerder twee mensen op zaten, is daar nu nog maar één persoon één dag in de week mee bezig. Je ziet echt dat we door meer efficiency grote verwerkingswinst hebben.”

>> Lees hier de complete case

Waarom de rijksoverheid kiest voor Axians?

Met de software van Exact en de expertise van Axians krijg je het beste uit twee werelden om jouw doelstellingen te realiseren.

☑️ Axians is preferred supplier van Exact voor de rijksoverheid

☑️ Wij kennen en begrijpen de vraagstukken binnen de rijksoverheid

☑️ Bewezen ‘best practice’ oplossingen voor de rijksoverheid

☑️ Standaard software klantspecifiek geïmplementeerd; flexibel, schaalbaar én betaalbaar!

☑️ Eén aanspreekpunt: van advies en implementatie tot en met support en beheer

☑️ We staan voor een langdurige samenwerking met onze relaties