Samenwerken aan een betere digitale overheid

De markt verandert, ook in overheidsland. Je wilt sneller kunnen anticiperen op veranderingen. Het kwaliteitsniveau van de (interne) dienstverlening verhogen. Daarbij komt er steeds strenger toezicht op overheidsuitgaven en stellen hoge verwachtingen van burger en bedrijfsleven jouw organisatie voor nieuwe uitdagingen.

Als preferred supplier van Exact software voor de rijksoverheid, helpen wij jou om processen te vereenvoudigen in het kader van de compacte overheid. Meer flexibilisering, standaardisatie, efficiëntie en samenwerken spelen daarin een belangrijke rol. Dit doen we inmiddels voor een groot aantal onderdelen van ministeries, agentschappen, Shared Service Organisaties, ZBO’s, RWT’s en veiligheidsregio’s.

Klantspecifieke oplossingen voor de rijksoverheid

Een betere samenwerking en dienstverlening ontstaat door het automatiseren en digitaliseren van de bedrijfsprocessen binnen jouw organisatie. Dit maken wij waar met standaard software van Exact die wij klantspecifiek inrichten naar de behoeften van jouw organisatie.

Als System Integrator zetten wij Exact en aanverwante oplossingen in, optioneel in de cloud en/of aanvullende SLA diensten. Hierdoor ontstaan onze best practices voor de rijksoverheid; iedere keer anders maar wel met een ‘rode draad’ in onze oplossingen:

 • Financiële oplossing voor de overheid. Exact integreert administratieve processen voor de overheid met elkaar en levert overal en altijd het juiste inzicht. Van een basis besteloplossing tot een volledige bedrijfsadministratie binnen het domein van de financiële processen en ERP.
 • Elektronisch factureren in en aan de overheid via de bekende netwerken Digipoort en Simplerinvoicing.
 • Exact Synergy procesconfiguratie voor flexibele oplossingen zoals factuurverwerking, zaakgericht werken, P2P, CRM, aanvraagsysteem en documentmanagement.
 • Business Intelligence tooling bieden de juiste stuurinformatie voor strategisch inzicht.
 • Projectadministratie, urenverantwoording en facturatie voor optimaal grip op kosten, opbrengsten, budgetbewaking, prognoses en automatische signaleringen.
 • Connectivity: alles wat ingevoerd kan worden, kan ook geïmporteerd worden via EDIS of Web Services. 60 standaard koppelingen met o.a. Raet, ADP, BCT, Rostercas (planning en urenregistratie), DigiInkoop, Netive en Timetell.

Uitgelicht: Exact vanuit de Axians AppCloud

“Nooit meer van het kastje naar de muur worden gestuurd”

Wanneer je je applicaties naar de cloud brengt, dan wil je niet schakelen met een software- én een cloud leverancier. Bij Axians garanderen we jou één team met technische en Exact specialisten, die jou volledig ontzorgen als het gaat om jouw Exact omgeving vanuit de cloud. Het resultaat: geen vertragingen door processen en schakels, maar daadkracht en korte lijnen.

Wij doen niet alleen support op Exact en aanpalende applicaties, maar we verzorgen ook het technische applicatiebeheer, zoals datarecovery, back-ups, etc. Allemaal in eigen beheer! Hierdoor hebben we volledige grip en controle op de cloud omgeving, kunnen we altijd zelf bij de applicaties en kunnen we snel schakelen binnen één team.

>> Lees de brochure

De Koninklijke Marechaussee

“Dankzij minder overdrachtsmomenten van contanten en bewijsstukken is de integriteit nu beter gewaarborgd.”

De Koninklijke Nederlandse Marechaussee bewaakt dagelijks de Nederlandse grenzen tegen mensen die van buiten het Schengengebied komen. Zo beschermen ze onder andere tegen terrorisme, drugs- en mensensmokkel. Maar ze doen bijvoorbeeld ook aan dienstverlening voor gestrande reizigers op Schiphol. Bij al het werk dat die duizenden medewerkers verzetten, komt een flinke logistieke en administratieve operatie kijken. De processen die hiermee gemoeid gaan zijn volledig gedigitaliseerd met de software van Exact.

>> Lees hier de complete case

ICTU

“Axians begrijpt hoe de overheid werkt.”

Axians heeft ICTU geholpen bij de herinrichting van de financiële en projectadministratie. Stichting ICTU is een onafhankelijke adviseur en uitvoerder binnen de overheid. ICTU’s werkveld is de digitale overheid. Axians heeft ervoor gezorgd dat deelapplicaties voor relevante onderdelen nu zijn gekoppeld aan één centraal administratief basissysteem: Exact. Paul Vieyra: “Het is daarbij prettig om te merken dat Axians weet hoe een overheid graag samenwerkt met externe partners. Tegelijkertijd helpen zij ons vanuit die ervaring om intern draagvlak te creëren voor de veranderingen.”

>> Lees hier de complete case

Waarom de overheid kiest voor Axians?

Met de software van Exact en de expertise van Axians krijg je het beste uit twee werelden om jouw doelstellingen te realiseren.

 • Axians is preferred supplier van Exact voor de Rijksoverheid
 • Wij kennen en begrijpen de vraagstukken binnen de overheid
 • Bewezen ‘best practice’ oplossingen voor de overheid
 • Standaard software klantspecifiek geïmplementeerd; flexibel, schaalbaar én betaalbaar!
 • Eén aanspreekpunt: van advies en implementatie tot en met support en beheer
 • We staan voor een langdurige samenwerking met onze relaties

Deze overheidsinstanties hebben we al geholpen bij hun bedrijfsprocessen

 

E-book 'Finance Professional van morgen'Vier financials uit de publieke en private sector aan het woord over trends, ontwikkelingen en het belang van goede tooling!Download e-book