De retail: een veranderende markt

De Nederlandse retail bevindt zich in het hart van tal van ontwikkelingen. De concurrentie neemt toe en het assortimentsaanbod voor consumenten wordt steeds groter. Winkelgedrag verschuift steeds meer van offline naar 24/7 online. De druk om te innoveren is groot, evenals de roep om een uiterste efficiency te bereiken in de logistieke goederenstroom. Door intensiever samen te werken in de keten kunnen schaalvoordelen worden bereikt. Met ons uitgebreide productportfolio kun je de supply chain optimaal ondersteunen en realtime acteren op het gedrag van de consument.

Retail Suite: totaaloplossing voor de retail supply chain

Wil je jouw positie versterken en snel inspelen op de ontwikkelingen in de markt? Dan moet jij steeds meer te weten zien te komen over jouw afnemers. Voor de retailbranche is ICT een kritische factor voor een succesvolle winkelformule. Het is van belang om flexibel te blijven. Axians biedt met de Retail Suite optimale ondersteuning van jouw processen als retailer, met specifieke functionaliteiten toegespitst op de retail.

Onze Retail Suite is modulair opgebouwd en bestaat uit de volgende geïntegreerde oplossingen:

  • DistRetail ERP vormt de basis van de Retail Suite. Met deze module regel je inkoop, verkoop en logistiek.
  • ShopReplenishment ondersteunt de voorraadoptimalisatie in de winkel, inclusief voorraadbeheer en automatisch bestellen.
  • PromotieRegie ondersteunt jou bij het opzetten en inrichten van acties/promoties en vertaalt dit naar concrete bestellingen.
  • ProductData geeft jou altijd de beschikking over de juiste artikel informatie.
  • Financiële software van Exact biedt jou boekhoudkundige ondersteuning bij de verschillende processen van een retailer.
  • Datawarehouse (Business Intelligence) geeft jou overzichtelijke rapportages voor het analyseren van grote hoeveelheden data en het (bij)sturen van jouw organisatie.

DistRetail: het ERP pakket voor de food retail

Met name binnen de food retail vind je met DistRetail de perfecte aansluiting. Complexe vraagstukken zoals houdbaarheid, HACCP en een diversiteit aan prijsvarianten. Maar ook de dynamische omgeving waarin fusies, toenemende concurrentie en slinkende marges bepalend zijn voor je resultaat. Al deze ontwikkelingen kun je met DistRetail aan. Niet voor niets vertrouwen steeds meer Nederlandse supermarkten op DistRetail.

Lees meer over DistRetail

ShopReplenishment: nooit meer lege winkelschappen

ShopReplenishment ondersteunt de retailketen als een geïntegreerde supply chain. Daar waar jij met je ERP de voorraden en processen op het distributiecentrum beheert, is ShopReplenishment het verlengstuk in de winkel. ShopReplenishment integreert naadloos met je ERP systeem, waardoor alle transacties en mutaties in ShopReplenishment realtime in de centrale databases van het ERP systeem verwerkt worden. Hierdoor zijn de gegevens in de gehele keten altijd actueel.

Lees meer over ShopReplenishment

Retail zit in onze ‘roots’

Er zijn nogal wat leveranciers die supply chain oplossingen aanbieden. Op het eerste gezicht lijken deze systemen prima toepasbaar voor gebruik binnen supermarkten. Toch blijkt uit de praktijk dat deze (vaak grote) systemen de specifieke processen waar retailers mee te maken krijgen, niet volledig kunnen ondersteunen. Onze software is speciaal ontwikkeld voor jouw branche en bevat daarom precies die functionaliteiten waar jij als retailer behoefte aan heeft, van logistiek centrum tot aan de winkels.

Retail zit in onze roots. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring opgedaan binnen de retail en passen deze kennis toe in hun dienstverlening. Doordat ze vaak zelf uit het werkveld komen, begrijpen ze hoe de processen in elkaar zitten. Daarom kunnen wij onze klanten goed ondersteunen in het zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de bedrijfsvoering te optimaliseren.

Lees onze blogs!

Maandelijks bloggen wij over ontwikkelingen in de retail en onze visie daarop. Nieuwsgierig? Lees de laatst gepubliceerde blogs!

Ga naar blogs

Deze retailers hebben wij al geholpen bij hun supply chain vraagstukken