Digitalisering en systeemintegratie: grote stap naar meer procesefficiency

De maakindustrie is de groeimotor van de Nederlandse economie. Om ook op lange termijn koploper te kunnen blijven moet versneld worden geanticipeerd op uitdagingen zoals de mondiale vraagverschuiving en digitalisering van het productiebedrijf. Producten worden steeds complexer waardoor klanten steeds meer behoeften hebben aan een goede dienstverlening. Wij kunnen u hierbij helpen!

Aan de basis van ieder productiebedrijf ligt een goede ERP-oplossing met integratie met andere systemen. Het digitaliseren van uw bedrijfs- en productieprocessen zorgt voor meer procesefficiency en minder fouten. Axians biedt u met ERP-oplossingen als Exact en Microsoft Dynamics NAV de mogelijkheid om koploper te blijven in uw markt, van metaal en machinebouw tot aan de kunststof- en meubel industrie. Lees hieronder welke oplossingen we bieden in uw branche.

Metaal en Machinebouw

Kortere doorlooptijden en kleinere series dwingen u als productiebedrijf om flexibeler om te gaan met het plannen van machines en gereedschappen. Samen met onze klanten werkt Axians aan “operational excellence” op het gebied van verspanen, extrusie, oppervlaktebehandeling, assemblage en installatie. Hierbij staat de drie-eenheid organisatie, proces en technologie centraal. Axians heeft diverse ERP-oplossingen beschikbaar om de behoefte van uw productiebedrijf in te vullen.

I-Make

Met I-Make heeft Axians ERP-software voor de machinebouw en metaalsector. Functionaliteiten als het beheer van certificaten, artikelbeheer met reststukken, uitgebreide voor- en nacalculatie, planning van machines en gereedschappen en shop floor control voor meer controle over het productieproces zijn enkele voorbeelden die de software geschikt maken voor bedrijven in deze branche.

Meer over I-Make voor metaal Meer over I-Make voor machinebouw

Exact voor de maakindustrie

Met Exact biedt Axians een toekomstbestendig platform voor het moderne productiebedrijf. De standaard functionaliteiten binnen Exact, zoals offerte, order, inkoop en voorraadbeheer, productie, service management tot aan de financiële administratie, vullen we aan met oplossingen als productieplanning, shop floor control, warehouse management, kwaliteitsmanagement en product data management.

Meer over Exact voor de maakindustrie

ERP maakindustrie

Kunststof en verpakkingsindustrie

Efficiënt produceren is cruciaal voor de Nederlandse bedrijven in deze sectoren. Optimale controle over de processen en het kunnen garanderen van de gewenste levertijden en kwaliteit van producten zijn essentieel om een goede positie in de markt te behouden. Met de groeiende vraag naar kleinere series is het belangrijk om goed om te gaan met het beheer van materialen en matrijzen, te zorgen voor korte omsteltijden en grip te houden op de productieprocessen.

Axians heeft met I-Make de juiste functionaliteiten voor kunststof- en verpakkingsindustrie. Functionaliteiten als contractmanagement, het beheer van recepturen, werken met flexibele eenheden en verpakkingen, Shop Floor Control en traceability zijn enkele voorbeelden die de software geschikt maken voor bedrijven in deze branche.

Lees meer

Hout en Meubel

Het sentiment op de Europese meubelmarkt verbetert en biedt goede perspectieven voor de afzet van meubels binnen en buiten Europa. De Nederlandse meubelindustrie richt zich met haar innovatie op luxe, kwaliteit en duurzaamheid. Het creëren van onderscheidend vermogen en beleving is cruciaal.

Op het gebied van ontwerp dienen meubelbedrijven innovatief en modieus te zijn. De productie moet ondanks de kortere doorlooptijden ruimte blijven bieden voor maatwerk en vakmanschap. Nieuwe ontwikkelingen richten zich niet alleen op de producten en de processen, maar zeker ook op technologie. Het is onze uitdaging te zorgen dat klanten deze stappen kunnen maken en vooruit blijven lopen op hun concurrenten.

Met I-Make biedt Axians bedrijven in deze branche functionaliteiten als een gedegen productconfigurator voor het genereren van de juiste stuklijsten,  het werken met batches stoffen, het beheer van reststukken, een grafisch overzicht van de productieplanning en Shop Floor Control om continu een goed beeld te hebben over processen en de kwaliteit van de gemaakte producten.

Lees meer