End of support stress? Stap over naar de cloud!

Datum: 26 juni 2019
Auteur: Peter van Duijnhoven, Manager Services & Cloud bij Axians

Onlangs deed Microsoft twee belangrijke aankondigingen. Allereerst stopt per 9 juli 2019 de ondersteuning van SQL Server 2008 en SQL Server 2008 R2. Daarnaast stopt per 14 januari 2020 ook de ondersteuning van Windows Server 2008 en Windows Server 2008 R2. Hoewel hier nog geen uitspraken over zijn gedaan, kan dit er op termijn toe leiden dat Exact geen updates meer kan bieden tenzij je over de meest actuele Microsoft versies beschikt. Paniek? Niet nodig! Dit is juist een kans om jouw IT omgeving te innoveren!

Op het moment dat Microsoft een ‘End of Support’ oftewel EOS aankondigt, gaan niet zelden de alarmbellen af. Want wat gebeurt er met je huidige omgeving en wat moet je doen? Wij vertellen je graag meer hierover, waarbij we alvast willen benadrukken dat jouw IT omgeving er alleen maar op vooruit hoeft te gaan!

Niets doen is geen optie

Allereerst is het belangrijk om te weten dat niets doen geen optie is. Geen ondersteuning betekent namelijk ook geen updates meer. Zowel security als compliancy updates (die ervoor zorgen dat je aan eventuele nieuwe wet- en regelgeving blijft voldoen) blijven uit, wat ertoe leidt dat jouw omgeving kwetsbaar wordt. In een tijd dat hacks aan de orde van de dag lijken, is dit een groot risico!

Updaten of overstappen naar de cloud?

Dit stelt je voor een belangrijke keuze. Enerzijds kun je ervoor kiezen mee te gaan naar  Microsoft SQL 2017 en Windows Server 2016 of 2019, waarmee jouw omgeving er weer een aantal jaar tegenaan kan. Een prima keuze die volkomen te verantwoorden is.

Echter… Deze EOS kan juist aanleiding zijn om een nieuwe stap te maken met jouw Exact omgeving. Een stap die jou kan ontzorgen. Want hoewel je je Exact omgeving om de zoveel jaar kunt blijven updaten, kun je er ook voor kiezen om naar de cloud te gaan. Jouw cloudprovider zorgt er in dat geval voor dat jouw omgeving up to date blijft.

Weg met EOS stress!

Steeds meer bedrijven maken terecht de overstap naar de cloud. Dit zorgt er allereerst voor dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken over een EOS. Dit doet je cloudprovider wel, voor wie dit overigens appeltje eitje is. Daarnaast – en wellicht belangrijker nog – biedt de juiste cloudprovider je de veiligheid, stabiliteit en continuïteit die je vandaag de dag nodig hebt. Hierdoor heb jij geen omkijken meer naar het beheer van je Exact applicaties en kun jij je focussen op je bedrijfsvoering. En dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait!

Wil jij het beheer en de verantwoordelijkheid van jouw Exact omgeving uitbesteden? Kies dan voor Exact vanuit de Axians Cloud. Met onze cloud oplossing brengen wij Exact en aanpalende oplossingen veilig in de cloud. Jouw Exact applicaties altijd en overal beschikbaar via een browser, volledig ontzorgd door één vertrouwde partner. Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

 

Exact vanuit de Axians Cloud