ITSM professional Ronald Everts: “De Servicedesk is essentieel om een langdurige klantrelatie op te bouwen”

Datum: 4 december 2019

Enige tijd geleden interviewden we Ronald Everts, SLA Manager bij Advisie, over de ITSM branche en de toegevoegde – onmisbare! – waarde van de Servicedesk. In de visie van Ronald is een goede Servicedesk ‘key’. “Het stelt je in staat een langdurige klantrelatie op te bouwen, waardoor je de klant gedurende de gehele levenscyclus aan je bedrijf verbindt.”

De klant aan je binden

“Het belangrijkste onderdeel van mijn werk is te zorgen voor een goede relatie met de klant. Klanten zijn heel waardevol voor het bedrijf. Het is geen ‘rocket science’ om te begrijpen dat bestaande klanten tevreden houden, uiteindelijk meer oplevert dan je primair te richten op het vinden van nieuwe klanten,” zo vertelt Ronald.

“Als je in staat bent om je klant gedurende de gehele cyclus, op alle aspecten, optimaal te bedienen en daarvoor een single point of contact biedt, kun je je onderscheiden van organisaties die daartoe niet in staat zijn. Richt je niet uitsluitend op het adviseren, verkopen en implementeren van oplossingen, maar zorg dat je ook de specialisten hebt om na de implementatie je klant optimaal te bedienen. Dit stelt je in staat een langdurige relatie met je klant op te bouwen.”

Techniek versus communicatie

De ideale Servicedeskmedewerker bezit zowel technische als communicatieve vaardigheden. “Het hebben van de juiste kennis, expertise en vaardigheden op de Servicedesk is van groot belang. Uiteindelijk geeft de Servicedeskmedewerker de klant namelijk het gevoel bij een goede, professionele partij te zitten. Ook de juiste communicatie skills en empathisch vermogen horen daarbij.”

Het volledige interview lezen?

Voorgaand blog is afkomstig uit het whitepaper “Een nieuwe kijk op IT Service Management”, bestaande uit interviews met vier ITSM professionals, een overzicht van de ontwikkelingen in de branche, waardevolle tips van vakgenoten en tevens een blik op eigenschappen die goede ITSM tooling heeft. Lees het volledige interview met Ronald – en nog veel meer! – door het whitepaper te downloaden via onderstaande banner!

 

VCSS Whitepaper IT Service Management