Zo word je Lean in je productieproces

10-12-2018 | Geschreven door Yvo Lanting Je maakt gebruik van de slimste technologieën, zet de nieuwste machines in en haalt de beste, meest gedreven mensen in huis. In de markt van vandaag is efficiëntie namelijk het spreekwoordelijke toverwoord. Een van de manieren om een efficiency-slag te maken, is door de Lean methodiek te omarmen. In dit blog deel ik mijn visie op hoe Lean zijn zich uit in productie.
Lees meer

De Digitale Fabriek is ‘just around the corner’

03-12-2018 | Geschreven door Yvo Lanting De productievloer, kwaliteitssystemen en ERP omgeving samengevoegd tot één geheel. De Digitale Fabriek is voor sommigen nog iets abstracts, maar voor steeds meer productiebedrijven een werkelijkheid. Eentje die ‘just around the corner’ ongeduldig staat te wachten. Wat houdt dit nu eigenlijk in, de digitale fabriek? En wie is er nu al écht digitaal?
Lees meer

Toenemend belang van shop floor control in de maakindustrie

08-11-2018 | Geschreven door Yvo Lanting Door de toenemende eisen in de keten, de behoefte aan efficiëntie en strikte regelgeving, zijn bedrijven op zoek naar manieren om de processen aan ‘de bron’ digitaal te registreren. In dit blog lees je hoe shop floor control een belangrijke rol begint te spelen in de maakindustrie.
Lees meer

De Digitale Fabriek: ook voor jou?

01-11-2018 | Geschreven door Yvo Lanting Steeds meer bedrijven ‘gaan digitaal’, maar vele hebben nog een flinke weg te gaan. Een goed voorbeeld van een Digitale Fabriek is de nieuwe fabriek die specialist in industriële automatisering Festo bouwt met Exact. Hoe wordt een bestaande fabriek – die momenteel wellicht gebruik maakt van verschillende systemen – getransformeerd tot een Digitale Fabriek? En is dit eigenlijk wel voor iedereen weggelegd of zelfs noodzakelijk?
Lees meer

Waarom Business Apps onmisbaar zijn in je logistieke proces

29-10-2018 | Geschreven door Yvo Lanting Apps kunnen een rol spelen op ontelbare manieren. Bijvoorbeeld voor het direct informeren over KPI’s in een proces. Of bij het uitvoeren en vastleggen van inspecties. Bedrijven gebruiken de app voor de registratie van emballage en de verrekening ervan op de factuur. Medewerkers voeren de uren in die ze op een project maken of registreren de service-activiteiten op een machine. De grootste efficiencyslag van deze toepassingen zit hem uiteraard in de volledige integratie met het ERP- of andere systemen.
Lees meer