Kerst in het magazijn

07-12-2017 | Geschreven door Joost Arnold Ziet u, in die vreemde dagen tussen kerst en oudjaar, de plastic kerstboom in het magazijn vaker dan de mooie boom in uw woonkamer? Dan wordt het tijd voor verandering! De tijd om die verandering door te voeren is nu, zodat u vanaf volgend jaar kunt genieten van de leukere en belangrijkere dingen in het leven.
Lees meer

Hoe u uw klant tot koning kroont

30-11-2017 | Geschreven door Peter van Duijnhoven, Manager Support & Beheer De markt van vandaag kenmerkt zich door grote concurrentiedruk en een sterke focus op de klantvraag. De macht ligt al lange tijd bij de afnemer en zal daar waarschijnlijk blijven. Daarbij komt bovendien het feit dat klanten niet langer loyaal zijn aan één bedrijf. Biedt uw concurrent een beter product of een betere prijs, dan is de kans groot dat de klant niet (meer) voor u kiest. En geef hem eens ongelijk: we doen het allemaal. Maar wat doet u als uw product of prijs al goed is? Hoe onderscheidt u zich dan van de concurrentie? Het antwoord is simpel: kroon uw klant tot koning en richt u op een goede service
Lees meer

Digitaliseren doen we allemaal, zo ook de overheid

10-11-2017 | Geschreven door Jasper Dieters De samenleving digitaliseert – en dat in rap tempo. Datzelfde geldt voor de overheid. Papieren brieven van de Rijksoverheid aan ‘de gewone burger’ worden sinds vorig jaar al tot een minimum beperkt; deze kunnen we tegenwoordig online raadplegen. De next step in de digitaliseringsslag van de Rijksoverheid is digitaal factureren: sinds 1 januari 2017 is dit voor nieuwe leveranciers zelfs verplicht! Maar wat houdt dit nu eigenlijk in?
Lees meer

Tips voor een succesvolle add-on implementatie

30-10-2017 | Geschreven door Cees Endlich Veel bedrijven maken naast hun ERP applicatie gebruik van een add-on die specifieke functionaliteit ondersteunt die niet beschikbaar is in hun ERP-pakket. Maar waar moet je op letten als je overweegt een dergelijke add-on te selecteren? Wat zijn de voordelen van een add-on, maar vooral ook: wat zijn de valkuilen bij een implementatie?
Lees meer

Vijf situaties die u wilt vermijden op uw serviceafdeling

17-10-2017 | Geschreven door Rogier Bloemink Bij IT servicemanagement organisaties komt veel kijken bij het bieden van goede service. Sommige vragen kunt u direct beantwoorden en afhandelen, terwijl andere vragen wat meer werk vergen. Ondertussen wilt u echter geen klanten laten wachten! In dit blog vijf situaties die u wilt vermijden op uw serviceafdeling.
Lees meer