Zo word je Lean in je productieproces

10-12-2018 | Geschreven door Yvo Lanting Je maakt gebruik van de slimste technologieën, zet de nieuwste machines in en haalt de beste, meest gedreven mensen in huis. In de markt van vandaag is efficiëntie namelijk het spreekwoordelijke toverwoord. Een van de manieren om een efficiency-slag te maken, is door de Lean methodiek te omarmen. In dit blog deel ik mijn visie op hoe Lean zijn zich uit in productie.
Lees meer

De Digitale Fabriek is ‘just around the corner’

03-12-2018 | Geschreven door Yvo Lanting De productievloer, kwaliteitssystemen en ERP omgeving samengevoegd tot één geheel. De Digitale Fabriek is voor sommigen nog iets abstracts, maar voor steeds meer productiebedrijven een werkelijkheid. Eentje die ‘just around the corner’ ongeduldig staat te wachten. Wat houdt dit nu eigenlijk in, de digitale fabriek? En wie is er nu al écht digitaal?
Lees meer

Elektronisch factureren, de volgende stap in de digitaliseringsslag van de overheid!

19-11-2018 | Geschreven door Hans Swinkels De samenleving digitaliseert – en dat in rap tempo. Datzelfde geldt voor de overheid. Papieren brieven van de Rijksoverheid aan ‘de gewone burger’ worden al tot een minimum beperkt; deze kunnen we tegenwoordig online raadplegen. De volgende stap in de digitaliseringsslag van de Rijksoverheid is elektronisch factureren. Maar wat houdt dit nu eigenlijk in?
Lees meer

Business Apps in de productiebranche, eigenlijk heel gewoon?!

15-11-2018 | Geschreven door Yvo Lanting Vreemd eigenlijk. De hele dag gebruiken we apps op smartphone, tablet en iPad, maar zakelijk doen we dat nauwelijks. Waarom is dat zo? Waarom zijn apps zoals WhatsApp, Spotify en Nu.nl niet meer weg te denken uit ons dagelijkse bestaan, maar worden apps nauwelijks zakelijk – bijvoorbeeld in productie – gebruikt? Zijn Business Apps eigenlijk niet heel handig? De kenmerken en toepassingen lees je in dit blog.
Lees meer