HR-professional, kom achter je laptop vandaan!

16-07-2018 Overspoelt door papierwerk, bureaucratie en regelgeving, heeft het werk van de HR-afdeling zijn persoonlijke aard verloren. Verborgen achter computers ben je bezig met het regelen van pensioenen en zorgen dat het personeel eerlijk behandelt wordt. Juist nu de arbeidsmarkt erg gespannen is, is het van belang dat de human touch niet verloren gaat.
Lees meer

Hoe goed ken jij je klant eigenijk?

09-07-2018 Als automatiseerder van bedrijfsprocessen binnen de IT-branche spreken wij dagelijks met ondernemers uit deze branche. Wanneer we de vraag stellen of ze een goed en duidelijk klantinzicht belangrijk vinden dan is het antwoord steevast en zonder aarzelen “Ja!”. Op de vervolgvraag “Heb je dit dan ook?” wordt minder vaak instemmend geantwoord. Een gemiste kans: goed klantinzicht vormt namelijk de basis voor tal van activiteiten voor je organisatie.
Lees meer

Invloeden en verbeterpunten op het bestelproces

04-06-2018 | Geschreven door Ad Schevers Het doel van een goed functionerend bestelproces is het hebben van de juiste artikelen, op het juiste moment, op de juiste plek. Met andere woorden: minimale derving, want artikelen waar geen vraag (meer) naar is worden niet of minder besteld. En een hogere voorraadbeschikbaarheid (geen out of stock), zodat de consument alle producten van het boodschappenlijstje in uw winkel kan vinden en kopen. Uit een onderzoek dat Axians met Kantar TNS onder 463 supply chain professionals bleek hier nog grote uitdagingen liggen. In dit blog lees je welke (externe) factoren van invloed zijn op het bestelproces en de verbeterpunten die hiermee te maken hebben.
Lees meer

De veranderende rol van autodealers

22-05-2018 | Geschreven door Ad Schevers Zoals ik in mijn vorige blog omschreef, worden auto’s meer en meer rijdende computers en is 'de automonteur' steeds meer een ICT-specialist die op afstand de auto van zijn klant repareert. Deze ontwikkelingen gaan de auto-industrie volledig op zijn kop zetten. De consequenties voor het dealerbedrijf zijn dan ook groot. Waar private lease en elektrische auto’s nu al een grote impact hebben op de verkoop van traditionele modellen, zal binnenkort ook de werkplaats een grote transformatie doormaken. Onderhoud bestaat uit software-updates die vanuit de fabrikant komen. Hooguit moet er af en toe een nieuw setje banden op een auto. Bent u voorbereid op de veranderende rol van autodealers?
Lees meer

Een volle winkel. Goed idee?

16-05-2018 | Geschreven door René Postma Een volle winkel ziet er mooi uit. Een volle, nette winkel nodigt uit tot kopen. En wat aanzet tot kopen dat is goed voor de omzet. Dat levert dan uiteindelijk de winst op die nodig is om te overleven in retail land. Dus bestellen maar die handel en vul de winkel tot de nok, hoe moeilijk is dat nou eigenlijk?
Lees meer