Business Apps in de productiebranche, eigenlijk heel gewoon?!

15-11-2018 | Geschreven door Yvo Lanting Vreemd eigenlijk. De hele dag gebruiken we apps op smartphone, tablet en iPad, maar zakelijk doen we dat nauwelijks. Waarom is dat zo? Waarom zijn apps zoals WhatsApp, Spotify en Nu.nl niet meer weg te denken uit ons dagelijkse bestaan, maar worden apps nauwelijks zakelijk – bijvoorbeeld in productie – gebruikt? Zijn Business Apps eigenlijk niet heel handig? De kenmerken en toepassingen lees je in dit blog.
Lees meer

Toenemend belang van shop floor control in de maakindustrie

08-11-2018 | Geschreven door Yvo Lanting Door de toenemende eisen in de keten, de behoefte aan efficiëntie en strikte regelgeving, zijn bedrijven op zoek naar manieren om de processen aan ‘de bron’ digitaal te registreren. In dit blog lees je hoe shop floor control een belangrijke rol begint te spelen in de maakindustrie.
Lees meer

De Digitale Fabriek: ook voor jou?

01-11-2018 | Geschreven door Yvo Lanting Steeds meer bedrijven ‘gaan digitaal’, maar vele hebben nog een flinke weg te gaan. Een goed voorbeeld van een Digitale Fabriek is de nieuwe fabriek die specialist in industriële automatisering Festo bouwt met Exact. Hoe wordt een bestaande fabriek – die momenteel wellicht gebruik maakt van verschillende systemen – getransformeerd tot een Digitale Fabriek? En is dit eigenlijk wel voor iedereen weggelegd of zelfs noodzakelijk?
Lees meer

Waarom Business Apps onmisbaar zijn in je logistieke proces

29-10-2018 | Geschreven door Yvo Lanting Apps kunnen een rol spelen op ontelbare manieren. Bijvoorbeeld voor het direct informeren over KPI’s in een proces. Of bij het uitvoeren en vastleggen van inspecties. Bedrijven gebruiken de app voor de registratie van emballage en de verrekening ervan op de factuur. Medewerkers voeren de uren in die ze op een project maken of registreren de service-activiteiten op een machine. De grootste efficiencyslag van deze toepassingen zit hem uiteraard in de volledige integratie met het ERP- of andere systemen.
Lees meer

Heb jij al een mobiele strategie?

26-10-2018 | Geschreven door Joost Arnold In een modern automatiseringslandschap wordt steeds vaker rekening gehouden met het gebruik van mobiele data. Dat is logisch wanneer we ons bedenken dat de gebruikers, met hun tablets en smartphones, gewend zijn snel en flexibel te kunnen werken en communiceren. In het dagelijks leven is dit al lang ‘normaal’. Toch is de meeste (bedrijfs)software nog altijd ontwikkeld voor gebruik op een vaste computer, terwijl het merendeel van de data op de werkvloer worden gegenereerd. ‘Mobility’ is dan ook een van dé ICT kansen voor de maakindustrie op dit moment. Heb jij al een mobiele strategie?
Lees meer