Een volle winkel. Goed idee?

16-05-2018 | Geschreven door René Postma Een volle winkel ziet er mooi uit. Een volle, nette winkel nodigt uit tot kopen. En wat aanzet tot kopen dat is goed voor de omzet. Dat levert dan uiteindelijk de winst op die nodig is om te overleven in retail land. Dus bestellen maar die handel en vul de winkel tot de nok, hoe moeilijk is dat nou eigenlijk?
Lees meer

De ontwikkelingen in automotive gaan snel! Houdt u het nog bij?

12-04-2018 | Geschreven door Ad Schevers Auto’s worden meer en meer rijdende computers. Die trend is al jaren aan de gang. De komst van de connected car en de elektrische auto zetten daarin de volgende stap. Automonteurs worden ICT-specialisten die op afstand de auto’s van hun klanten kunnen monitoren en zelfs repareren. Dealerbedrijven moeten nu op die nieuwe toekomst inspelen om straks niet buiten de boot te vallen. Wat is uw toekomstige rol als autodealer en welke technologie ondersteunt u daarbij?
Lees meer

Is jouw HR beleid en dossiervorming al AVG-proof?

12-04-2018 | Geschreven door Leonie Alkema Persoonsgegevens, sollicitaties, beoordelingsformulieren… kortom privacygevoelige informatie. Data waar wij ons als HR professional dagelijks mee bezig houden. Om nog te zwijgen over de vele e-mails, dossiers, archiefmappen en Office bestanden waarin we deze data bewaren of opslaan. Op 25 mei treedt de wet AVG in werking die voorschrijft hoe om te gaan met persoonsgegevens. Hoe voorkom je boetes én behoud je relevante HR data?
Lees meer

Waarom duurzaam doen?

12-04-2018 | Geschreven door René Postma Duurzaam ‘doen’ kost geld, toch? En geld verspillen wil je niet. Duurzaam doen is moeilijk, toch? En moeilijk doen als het ook gemakkelijk kan, dat is niet jouw stijl. Maar klopt dat wel? Is duurzaam doen zo moeilijk? Kost duurzaam doen wel geld? Of kan het ook gemakkelijk en levert het misschien nog geld op ook? Duurzaam doen kan op verschillende manieren. Lees hier meer over duurzaam doen in de retail.
Lees meer

B2B communicatie, what’s next?

21-03-2018 | Geschreven door Yvo Lanting Als we de algemene definitie van ‘communicatie’ hanteren, is dit het proces van informatie-uitwisseling. Iedereen kent dit proces en doet het zo’n beetje de hele dag. We praten, mailen en appen – en dan zijn er natuurlijk nog allerlei vormen van non-verbale communicatie. Ook tussen bedrijven wordt er een hoop gecommuniceerd. Maar of dit altijd even efficiënt verloopt is soms de vraag. Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van B2B communicatie? U leest het in dit blog!
Lees meer