Blockchain, toekomst of blok aan het been?

23-05-2017 | Geschreven door Lex Pijnenburg Blockchain technologie is steeds meer en meer in opkomst. Er valt genoeg over te lezen en te bekijken op Youtube. Zo wordt het ook wel de grootste technologische uitvinding sinds de uitvinding van het internet genoemd. Het concept zelf en zeker de technologie erachter vind ik persoonlijk nog moeilijk te begrijpen. Dus ben ik me toch eens verder gaan verdiepen in de blockchain met de vragen: hoe zit het concept in elkaar en wat kunnen we ermee?
Lees meer

Belemmert de IT-afdeling innovatie?

25-04-2017 | Geschreven door Leon van Berkel De IT-afdeling binnen een organisatie houdt zich dagelijks bezig met het in de lucht houden van diverse systemen, het liefst tegen minimale kosten. Een helpdesk lost acute gebruikersproblemen op en noodzakelijke onderhoud wordt verricht. Past deze reactieve houding wel bij de hedendaagse kijk op de toepassing van ICT? Of is een proactieve, strategische houding wenselijk om tot innovatieve oplossingen te komen?
Lees meer

5 tips voor een succesvolle livegang met een nieuw ERP systeem

11-04-2017 | Geschreven door Silvester Snijders Een succesvolle livegang met een nieuw ERP systeem. Dat klinkt goed natuurlijk, maar wat is precies succesvol en hoe bereik je dat? Het lijkt heel veel op verhuizen, zoals een collega van mij al eens eerder de vergelijking maakte bij een blog over stamdata. Heb je wel eens vrienden of familie meegeholpen met verhuizen? En stond toen alles al netjes ingepakt en gestickerd klaar en was het duidelijk welke doos naar welk vertrek in het nieuwe huis moest? En was het meubilair klaar om in de vrachtauto te zetten? Of moest dat eerst nog uit elkaar worden gehaald? Hetzelfde zie je met de livegang van een ERP systeem. Goed voorbereid gaat dat ook snel en soepel. Maar niet zelden is de praktijk toch anders.
Lees meer

On-Premise of Cloud?

29-03-2017 | Geschreven door Dave Reeuwijk ZND heeft ruim 40 jaar ervaring met de productie van koudgetrokken draad, gepuntlaste netten en bouwhekken en heeft altijd eigen IBM AS400 in zijn bezit gehad. Nu heeft ZND bewust gekozen voor een Power8 Cloud oplossing bij Axians
Lees meer

ERP, de kunst van het weglaten

23-03-2017 | Geschreven door Sander Dik Er zullen mensen en bedrijven zijn die ERP systemen als complex ervaren. Soms is dat inderdaad het geval. De oplossing hiervoor kan heel simpel zijn, juist door de kunst van het weglaten.
Lees meer