Vijf situaties die u wilt vermijden op uw serviceafdeling

17-10-2017 | Geschreven door Rogier Bloemink Bij IT servicemanagement organisaties komt veel kijken bij het bieden van goede service. Sommige vragen kunt u direct beantwoorden en afhandelen, terwijl andere vragen wat meer werk vergen. Ondertussen wilt u echter geen klanten laten wachten! In dit blog vijf situaties die u wilt vermijden op uw serviceafdeling.
Lees meer

Uw gegevens: Zwitserse bank of een touwtje uit de voordeur?

21-09-2017 | Geschreven door Martin Zantingh De rol van data in organisaties en bedrijven neemt de afgelopen jaren sterk toe. De waarde van deze informatie neemt daardoor vanzelfsprekend ook toe. Maar hoe zit het met de beveiliging van uw data? Is die ook meegegroeid? In dit blog leest u meer over de mogelijkheden om uw waardevolle data goed te beveiligen tegen kwaadwillenden.
Lees meer

Blockchain, toekomst of blok aan het been?

23-05-2017 | Geschreven door Lex Pijnenburg Blockchain technologie is steeds meer en meer in opkomst. Er valt genoeg over te lezen en te bekijken op Youtube. Zo wordt het ook wel de grootste technologische uitvinding sinds de uitvinding van het internet genoemd. Het concept zelf en zeker de technologie erachter vind ik persoonlijk nog moeilijk te begrijpen. Dus ben ik me toch eens verder gaan verdiepen in de blockchain met de vragen: hoe zit het concept in elkaar en wat kunnen we ermee?
Lees meer

Belemmert de IT-afdeling innovatie?

25-04-2017 | Geschreven door Leon van Berkel De IT-afdeling binnen een organisatie houdt zich dagelijks bezig met het in de lucht houden van diverse systemen, het liefst tegen minimale kosten. Een helpdesk lost acute gebruikersproblemen op en noodzakelijke onderhoud wordt verricht. Past deze reactieve houding wel bij de hedendaagse kijk op de toepassing van ICT? Of is een proactieve, strategische houding wenselijk om tot innovatieve oplossingen te komen?
Lees meer