Lege schappen bij aanbiedingen. Het zou verboden moeten worden!

22-08-2018 | Geschreven door Johannes Drost Een artikel in de aanbieding uitverkocht? Niet alleen is dit vervelend voor de consument; het kan er bovendien voor zorgen dat jij als retailer klanten verliest. Gevaarlijk dus! Slimme software helpt voorraadbeheer en replenishment op orde te krijgen én te houden. Nooit meer lege schappen, ook niet gedurende de sale!
Lees meer

Houdbaarheid van automatisering

20-07-2018 | Geschreven door Ad Schevers In de snel veranderende markt van de retail zien we dat de behoefte om snel te kunnen schakelen een must is. Ontwikkelingen op technologisch vlak beïnvloeden zowel de consumenten als de retailers. Gedreven door enerzijds de voortdurend veranderende vraag en anderzijds de mogelijkheden die dit biedt zien we nieuwe retailmodellen ontstaan. Amazon en Alibaba zijn voorbeelden hiervan op het wereldwijde strijdtoneel, tegenover Coolblue en bol.com binnen de Nederlandse markt. Deze bedrijven zijn meer data- en technology driven dan ooit en lopen daardoor voorop in de markt.
Lees meer

HR-professional, kom achter je laptop vandaan!

16-07-2018 Overspoelt door papierwerk, bureaucratie en regelgeving, heeft het werk van de HR-afdeling zijn persoonlijke aard verloren. Verborgen achter computers ben je bezig met het regelen van pensioenen en zorgen dat het personeel eerlijk behandelt wordt. Juist nu de arbeidsmarkt erg gespannen is, is het van belang dat de human touch niet verloren gaat.
Lees meer

Hoe goed ken jij je klant eigenijk?

09-07-2018 Als automatiseerder van bedrijfsprocessen binnen de IT-branche spreken wij dagelijks met ondernemers uit deze branche. Wanneer we de vraag stellen of ze een goed en duidelijk klantinzicht belangrijk vinden dan is het antwoord steevast en zonder aarzelen “Ja!”. Op de vervolgvraag “Heb je dit dan ook?” wordt minder vaak instemmend geantwoord. Een gemiste kans: goed klantinzicht vormt namelijk de basis voor tal van activiteiten voor je organisatie.
Lees meer

Invloeden en verbeterpunten op het bestelproces

04-06-2018 | Geschreven door Ad Schevers Het doel van een goed functionerend bestelproces is het hebben van de juiste artikelen, op het juiste moment, op de juiste plek. Met andere woorden: minimale derving, want artikelen waar geen vraag (meer) naar is worden niet of minder besteld. En een hogere voorraadbeschikbaarheid (geen out of stock), zodat de consument alle producten van het boodschappenlijstje in uw winkel kan vinden en kopen. Uit een onderzoek dat Axians met Kantar TNS onder 463 supply chain professionals bleek hier nog grote uitdagingen liggen. In dit blog lees je welke (externe) factoren van invloed zijn op het bestelproces en de verbeterpunten die hiermee te maken hebben.
Lees meer