ERP, de kunst van het weglaten

23-03-2017 | Geschreven door Sander Dik Er zullen mensen en bedrijven zijn die ERP systemen als complex ervaren. Soms is dat inderdaad het geval. De oplossing hiervoor kan heel simpel zijn, juist door de kunst van het weglaten.
Lees meer

Fresh start met standaard ERP software

07-03-2017 | Geschreven door Derek Huizer De gemiddelde levensduur van een ERP-software pakket is 5 tot 7 jaar. Gedurende deze jaren staat de ERP software eigenlijk stil en groeit met je bedrijf mee door maatwerk oplossingen. Een frisse start is een goede manier om jouw bedrijfsprocessen en maatwerk oplossingen eens goed onder de loep te nemen.
Lees meer

Elektronisch aangifte doen met ERP

23-02-2017 | Geschreven door Sander Bruring De belastingdienst, leuker kunnen we het niet maken wel makkelijker.

Waarschijnlijk de meest bekende (en gehate) spreuk van Nederland, maar zeg nu eens eerlijk, wat is er nu makkelijker dan je aangifte elektronisch versturen? Zelf doen we het al jaren als het weer de tijd van het jaar is. Even inloggen, al je gegevens controleren, versturen en je ontvangt direct een ontvangstbevestiging.


Lees meer

Resultaat maatwerk ERP afhankelijk goede samenwerking

08-02-2017 | Geschreven door Jeffrey van Ligten In een eerder gepubliceerde blog schreef Martin de Jonge over het onderwerp: "Standaard of maatwerk?". Hier wordt ingegaan op verschillen tussen de keuze voor een standaard oplossing of voor maatwerk. Hierop voortbordurend wil ik graag ingaan op het belang van een goede samenwerking voor de uitwerking van maatwerk.
Lees meer

Lagere onderhoudskosten met Enterprise Asset Management

23-01-2017 | Geschreven door Theo van de Beek Jan-Willem van de Wetering, de productiemanager van XYZ B.V., stuift woedend het kantoor van onderhoudsmanager Gerrit Hogerwout binnen. Jan-Willem begint tegen Gerrit uit te varen: “De palleteerrobot is weer eens defect, nu staan mijn mensen handmatig dozen op pallets te stapelen en draait de lijn maar op halve snelheid. Weet je hoeveel dat per uur kost?”. Gerrit probeert rustig te blijven en zegt dat er een distributieketting gebroken is.
Lees meer