Business Apps: onmisbaar voor het bedrijfsleven

Mobiel werken kan in diverse vormen. Werken op notebook en tablet bestaat al geruime tijd. Werken op écht mobiele devices zoals een smartphone is een stuk minder bekend. Eigenlijk wel bijzonder, want tegenwoordig kunnen we onze smartphone geen moment meer missen!

Ons hedendaagse app-gebruik is enorm en volledig ingeburgerd. Voor de particulier tenminste. Het bedrijfsleven blijft nog wat achter. Enerzijds omdat er gewoonweg nog geen apps zijn voor allerlei specifieke zaken binnen het bedrijfsproces. Anderzijds omdat een algemene app meestal nét niet goed genoeg aansluit op de behoefte van de gebruiker. En omdat een app maar een paar functies heeft, zie je dat deze dan vrij snel minder – of niet meer – wordt gebruikt. Zonde van de investering toch?!

Afgestemd op de gebruiker

Binnen Axians weten en begrijpen we dit! Een app moet heel direct aansluiten op het proces. Tevens moet een app gemakkelijk aan te passen zijn en precies dát doen wat de gebruiker op een specifieke plek nodig heeft. Gebruiksgemak is daarbij het sleutelwoord. Zodra een gebruiker veel moet klikken of zoeken, haakt hij af. In de ontwikkeling van een app is dit een valkuil! Vaak wil de organisatie immers te veel functies in één app onderbrengen. De gebruiker is dan de dupe en het is de vraag of de app lang wordt gebruikt.

Bij Axians geloven we dat u zelf uw eigen apps moet kunnen bouwen op een eigen Mobile Platform. Apps die precies doen wat bepaalde medewerkers nodig hebben en handig in gebruik zijn. Met de flexibiliteit om eenvoudig aan te passen aan de situatie of de gebruiker.

Het Axians Mobile Platform biedt deze oplossing!

Zoals de naam al aangeeft is het een platform waarop één of meerdere apps worden gerealiseerd. Vanuit het platform worden databases en bijvoorbeeld machines ontsloten. De app wordt daarmee een onderdeel van het bedrijfssysteem en groeit mee met de behoeftes van de organisatie. Is er bijvoorbeeld een beurs? Dan maakt u zelf snel en eenvoudig een app waarmee u badges kunt scannen, vervolgacties kunt ingeven, etc.

Wanneer wij een app bouwen is het Mobile Platform de ‘motor’ achter de app. Het platform kan vervolgens gebruikt worden voor alle andere apps. Laat u hieronder inspireren met enkele voorbeelden voor toepassingen in productie en logistiek.

 

Shop Floor Control

Met uw eigen Shop Floor Control App verzamelt u de gewenste data in de productie, het magazijn of in het veld. De data wordt direct foutloos, compleet en digitaal vastgelegd. De app communiceert met medewerkers, backoffice én machines op de vloer, voorziet u van informatie en signaleringen op de werkvloer, en realtime data op kantoor. Op iedere gewenst device en altijd binnen handbereik! Dat is de kracht van uw eigen Business App voor Shop Floor Control.

Quality Control                               

Via uw eigen Business App voor Quality Control ontvangt u instructies en verzamelt u data rondom kwaliteitsmanagement. Quality Control koppelt daarbij informatie zoals testgegevens of machinedata aan de order. Door slimme signaleringen via de app kan de gebruiker direct actie ondernemen als de kwaliteit in gevaar komt. Voor een nóg beter kwaliteitsniveau! Simpel en snel via uw eigen Business App.

Specs Display

De Specs Display App zorgt ervoor dat instructies aan de productielijn snel een eenvoudig vindbaar zijn. Hierdoor worden fouten in de volgorde van bewerkingen voorkomen. Via de app ontvangt u instructies, views en meldingen tijdens het proces. U heeft altijd actuele informatie beschikbaar die is afgestemd op de specifieke bewerking of order waaraan wordt gewerkt. Dat is de kracht van uw eigen Business App voor Specs Display.

Time Control                    

Met uw eigen Business App voor Time Control kunt u start- en stoptijden registreren, op bijvoorbeeld orders of bewerkingen, op een laagdrempelige en makkelijke manier door het gebruik van een smartphone, tablet of display. De app berekent de verbruikte tijd op een activiteit en communiceert met de backoffice over de voortgang en de nacalculatie. Foutloos en snel via uw eigen Business App. Hoe handig wilt u het hebben!

Emballage Tool               

Via deze handige Business App registreert u via een smartphone of tablet de emballage die bij de klant retour wordt genomen. De app zorgt voor een correcte registratie op locatie van aantallen en soorten emballage. Vervolgens koppelt de app het emballagebedrag aan de nieuwe factuur. Voor een snelle en foutloze facturatie. Slim en servicegericht werken noemen we dat!

Wij dagen u uit:
“Waaraan voldoet uw nieuwe Business App?”

Hierboven zijn slechts enkele voorbeelden genoemd van Business Apps die echt waarde toevoegen aan uw organisatie. Er zijn nog tal van andere toepassingen te bedenken zoals het beheren en afhandelen klachten, het onderhoud op machines, het digitaliseren van pakbonnen, het automatiseren van opdrachten en orders, het managen van declaraties en de registratie van bijvoorbeeld verlof en verzuim. Bovendien kan zo’n app de data uit verschillende bronsystemen combineren in één handige app.

De mogelijkheden zijn eindeloos!