De kracht van digitaliseren ligt in een business app

Waar steeds meer bedrijven streven – ook wel vanuit de gedachte om Lean te zijn – naar een ‘paperless office’, blijft de werkvloer bij productie- en handelsbedrijven nog wel eens achter. Te vaak zien we nog rondslingerende papieren, die naast milieuonvriendelijk en kostbaar ook zeer onpraktisch zijn. Ze raken geregeld zoek of worden foutief overgenomen in het systeem waar de data uiteindelijk in terecht moet komen. Daarnaast is het natuurlijk tijdverspilling om data eerst op een formulier en vervolgens nogmaals in een systeem in te geven. Hoogste tijd om dat papierwerk te gaan digitaliseren! Heb je daarbij al eens stil gestaan hoe business apps jouw processen kunnen digitaliseren?

Het voordeel om de digitaliseringsslag met business apps in te richten, is dat data vanaf de bron wordt gedeeld en hier ook direct in ingevoerd en bewaard.

Data – Insights – Action

De drang naar het snel en gemakkelijk kunnen ontsluiten van data – om hier vervolgens direct op in te kunnen spelen – wordt steeds belangrijker. Hoewel we niet verwachten dat zakelijke apps een zelfde revolutie zullen ontketenen als consumentenapps, zijn we er wel van overtuigd dat business apps de werkwijze drastisch zullen veranderen. Business apps vergroten immers de span of control van je bedrijfsnetwerk. Dat wat nu nog ‘buiten het geautomatiseerde systeem’ plaatsvindt, wordt er straks onderdeel van. En dit op de laagdrempelige, gemakkelijke en logische manier die zo kenmerkend is voor ‘de app’.

Het Axians Mobile Platform biedt deze oplossing!

Zoals de naam al aangeeft is het een platform waarop één of meerdere apps worden gerealiseerd. Vanuit het platform worden databases en bijvoorbeeld machines ontsloten. De app wordt daarmee een onderdeel van het bedrijfssysteem en groeit mee met de behoeftes van de organisatie. Is er bijvoorbeeld een beurs? Dan maak je zelf snel en eenvoudig een app waarmee je badges kunt scannen, vervolgacties kunt ingeven, etc.

Wanneer wij een app bouwen is het Mobile Platform de ‘motor’ achter de app. Het platform kan vervolgens gebruikt worden voor alle andere apps. Laat je hieronder inspireren met enkele voorbeelden voor toepassingen in de productie en logistiek.

Het voordeel om de digitaliseringsslag met business apps in te richten, is dat data vanaf de bron wordt gedeeld en hier ook direct in ingevoerd en bewaard.

Shop Floor Control

Met je eigen Shop Floor Control App verzamel je de gewenste data in de productie, het magazijn of in het veld. De data wordt direct foutloos, compleet en digitaal vastgelegd. De app communiceert met medewerkers, backoffice én machines op de vloer, voorziet jou van informatie en signaleringen op de werkvloer, en realtime data op kantoor. Op iedere gewenst device en altijd binnen handbereik! Dat is de kracht van jouw eigen Business App voor Shop Floor Control.

Quality Control                               

Via jouw eigen Business App voor Quality Control ontvang je instructies en verzamel je data rondom kwaliteitsmanagement. Quality Control koppelt daarbij informatie zoals testgegevens of machinedata aan de order. Door slimme signaleringen via de app kan de gebruiker direct actie ondernemen als de kwaliteit in gevaar komt. Voor een nóg beter kwaliteitsniveau! Simpel en snel via jouw eigen Business App.

Specs Display

De Specs Display App zorgt ervoor dat instructies aan de productielijn snel een eenvoudig vindbaar zijn. Hierdoor worden fouten in de volgorde van bewerkingen voorkomen. Via de app ontvang je instructies, views en meldingen tijdens het proces. Jij hebt altijd actuele informatie beschikbaar die is afgestemd op de specifieke bewerking of order waaraan wordt gewerkt. Dat is de kracht van jouw eigen Business App voor Specs Display.

Time Control                    

Met jouw eigen Business App voor Time Control kun je start- en stoptijden registreren, op bijvoorbeeld orders of bewerkingen, op een laagdrempelige en makkelijke manier door het gebruik van een smartphone, tablet of display. De app berekent de verbruikte tijd op een activiteit en communiceert met de backoffice over de voortgang en de nacalculatie. Foutloos en snel via jouw eigen Business App. Hoe handig wil je het hebben!

Emballage Tool               

Via deze handige Business App registreer je via een smartphone of tablet de emballage die bij de klant retour wordt genomen. De app zorgt voor een correcte registratie op locatie van aantallen en soorten emballage. Vervolgens koppelt de app het emballagebedrag aan de nieuwe factuur. Voor een snelle en foutloze facturatie. Slim en servicegericht werken noemen we dat!

Wij dagen jou uit:
“Waaraan voldoet jouw nieuwe Business App?”

Hierboven zijn slechts enkele voorbeelden van Business Apps die echt waarde toevoegen aan jouw organisatie. Er zijn nog tal van andere toepassingen te bedenken zoals het beheren en afhandelen klachten, het onderhoud op machines, het digitaliseren van pakbonnen, het automatiseren van opdrachten en orders, het managen van declaraties en de registratie van bijvoorbeeld verlof en verzuim. Bovendien kan zo’n app de data uit verschillende bronsystemen combineren in één handige app.

De mogelijkheden zijn eindeloos!