Neem contact op
Bel mij terug

Self Service BI

“Snel en zelfstandig de juiste informatie boven water halen.”

Het is belangrijk dat iedereen in uw organisatie de juiste informatie op het juiste moment tot zijn of haar beschikking heeft. De door het Business Intelligence (BI) team gedefinieerde rapportages en dashboards kunnen hier slechts deels in voorzien. Analisten willen eigen analyses en dashboards kunnen maken. Vaak hebben zij die informatie zeer snel nodig en duurt het te lang om een aanvraag in te dienen bij de BI-afdeling. Zij willen zelfstandig kunnen bepalen welke data zij gebruiken en in welke vorm zij dit gepresenteerd willen hebben, vooral omdat ze dan zelf ook nog kunnen bijsturen. Self Service BI tooling voorziet in deze behoefte.

Hoe bewaak ik de kwaliteit van de output?

Self Service BI is een breed begrip. Dit loopt van het zelfstandig kunnen aanpassen van een taartdiagram naar een staafdiagram tot het zelfstandig kunnen ontsluiten en analyseren van social media data. Met name wanneer gebruikers ook zelf data kunnen verzamelen, toevoegen en bewerken bestaat het gevaar dat er meer dan één versie van de waarheid bestaat. Hiermee pleiten wij zeker niet tegen Self Service BI, integendeel zelfs. Wij helpen u graag bij de juiste inrichting van uw Self Service BI omgeving. Zo ontstaat de juiste mix tussen empowerment van uw gebruikers en het bewaken van de kwaliteit. Vandaar ook dat Self Service BI een plek hoort te krijgen binnen uw totale BI-architectuur.

SelfService_Quality

Onderdeel van uw managed BI omgeving

Self Service BI is een cruciaal onderdeel van uw BI Architectuur. Dit houdt onder andere in dat in de architectuur rekening wordt gehouden met het beschikbaar stellen van datasets. Verder wordt rekening gehouden met het integreren van bruikbare Self Service BI analyses in de managed BI-omgeving.

Managed

Self Service BI software

In de markt zijn verschillende Self Service BI-oplossingen te verkrijgen. Het lijstje hieronder is zeker niet volledig, maar – als onafhankelijk leverancier van Self Service BI-oplossingen – zijn dit wat ons betreft wel de drie meest complete Self Service BI-oplossingen. Met onze jarenlange ervaring in diverse sectoren, zijn wij in staat om organisaties van elke omvang te ondersteunen bij hun business intelligence uitdagingen. Samen met u kijken we welke business intelligence software het beste bij uw organisatie past. Van selectie en implementatie tot aan training en support.

IBM Cognos Analytics    Microsoft Power BI  SAP Business Objects  Qlik

Watson Analytics

 

Microsoft Power BI screen

Whitepaper Business Intelligence

Haal meer uit BI voor betere business beslissingen

In de Business Intelligence whitepaper bespreken we aan de hand van de BI Maturity Ladder het groeipad dat organisaties kunnen doorlopen om het maximale uit hun BI-omgeving te halen. We geven antwoord op vragen als:

  • Hoe te starten met Business Intelligence?
  • Waar staat u op de BI Maturity Ladder met uw BI-omgeving?
  • Hoe haal ik meer uit mijn BI omgeving?
  • Hoe pas ik Self Service BI en Dashboarding toe binnen mijn organisatie?

Whitepaper Business Intelligence

Vraag whitepaper aan