Neem contact op
Bel mij terug

Meer waarde uit data halen

De hoeveelheid data groeit in een hoog tempo. Belangrijke oorzaak is de digitalisering om ons heen. Steeds meer apparaten, zoals smartphones, industriële sensoren, wearables en slimme energiemeters genereren data. Maar de digitalisering zorgt ook voor een wildgroei aan ongestructureerde data. Denk alleen al aan de miljoenen tweets en Facebook posts die dagelijks worden geplaatst. 

Al deze data biedt organisaties enorm veel kansen. Wij helpen organisaties deze kansen te benutten en meer waarde uit data halen. Dat doen wij aan de hand van vier pijlers die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn:

  • Data Architectuur
  • Business Intelligence
  • Data Science
  • Data Governance

Data Architectuur

Data architectuur: toekomstvast en schaalbaar

De datasets waarover organisaties tegenwoordig kunnen beschikken zijn omvangrijk en complex. Om hiervan optimaal te profiteren, is een nieuwe aanpak en toolset vereist. Neem alleen al het opslaan en verwerken van deze enorme hoeveelheden en verschillende typen data. Het traditionele Datawarehouse is hierdoor niet altijd meer toereikend. Big Data vergt een toekomstvaste en schaalbare Data Architectuur.

Lees meer

 

Business Intelligence: anywhere, anytime

In een voortdurend veranderende omgeving moeten organisaties steeds sneller de juiste bedrijfsbeslissingen nemen. Daarnaast heeft de business steeds meer data tot zijn beschikking die veel waarde kan bieden. Dit zorgt ervoor dat de informatiebehoefte bij de business alleen maar toeneemt. De druk op IT neemt toe en organisaties kunnen hierdoor in veel gevallen niet voldoen aan de behoefte van de business. Self Service BI stelt de business in staat om zelfstandig met data aan de slag te gaan, analyses te doen en data te visualiseren. Zonder tussenkomst van IT.

Lees meer

 

Data Science: inzicht 2.0

Wij zijn ervan overtuigd dat bedrijven meer uit data kunnen halen dan dat zij nu doen. Alleen het beschikbaar stellen van informatie via standaard rapportages en dashboards of mensen binnen de organisatie de mogelijkheid geven hun eigen analyses te laten doen via Self Service BI is niet voldoende. Data Science stelt organisaties in staat om echt te innoveren. Met Data Exploratie zijn op basis van uw data patronen en nieuwe inzichten te vinden. Inzichten die kunnen worden omgezet in voorspellingen aan de hand van Predictive Analytics.

Lees meer

 

Data Governance: betrouwbare data

Organisaties staan voor de uitdaging om de grote hoeveelheid gevarieerde data te temmen en betrouwbaar te krijgen. In een datagedreven organisatie is het van belang dat iedereen op basis van dezelfde data één taal spreekt. Kwaliteit, definities, locatie van de bron en toepassing van de data moeten dan helder zijn. Dit vereist een heldere Data Governance aanpak.

Lees meer

 

Leer onze specialisten kennen

Lukas 160pxErwin 160pxBram 160pxMenno 160px