+31 88 988 9000Neem contact op

Whitepaper Big data in de zorg

Ziekenhuizen genereren veel data: klinische data, data over patiënten, data over apparatuur. Dit zijn ze enerzijds verplicht door wet- en regelgeving.
Maar anderzijds zouden ziekenhuizen ook veel bewuster vanuit hun eigen processen kunnen kijken naar welke data ze willen vastleggen om van (big) data naar slim informatiegebruik te komen. Welke waarde vertegenwoordigt data in de bedrijfsvoering en in zorgkwaliteit? Welke data kunnen ziekenhuizen gebruiken om zorgprocessen te verbeteren of tot nieuwe inzichten te komen?

Deze whitepaper geeft niet alle antwoorden, maar geeft wel een voorzet hoe u meer waarde kunt halen uit uw data. In deze whitepaper leest u hoe Axians kijkt naar het onderwerp Big Data in de zorg. De vragen die onze klanten ons stellen vormen hiervoor belangrijke input. Wij zien Big Data niet als ICT-vraagstuk, maar als onderdeel van een veranderingsproces dat ziekenhuizen doorlopen om te komen tot slim informatiegebruik. Deze whitepaper vormt voor leden van de Raad van Bestuur, afdelingshoofden en managers van zorgorganisaties een praktische leidraad om van ‘algemene’ Big Data te komen tot zinvolle toepassingen van analytics in de zorg.