De afgelopen tijd is meer dan ooit duidelijk geworden hoe belangrijk bèta, techniek & IT zijn voor de samenleving. Denk aan de ontwikkeling van vaccins, verdere digitalisering, veilige IT-oplossingen etcetera. Een mooie kans om meisjes te enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT.

Vooralsnog werken er minder vrouwen dan mannen in de digitale sector. Diversiteit in bedrijven zorgt voor betere bedrijfsvoering. Wij vinden het daarom belangrijk om jonge meiden alvast kennis te laten maken met het werken in de IT. Daarom doen we mee met Girls’ Day op 15 april aanstaande georganiseerd door VHTO Expertisecentrum genderdiversiteit in bèta, techniek en IT.

Divers samengestelde teams

Ons doel is om meiden te enthousiasmeren voor het vakgebied van IT. We geloven dat divers samengestelde teams tot meer creatieve oplossingen komen. Creativiteit, samenwerken en het vermogen om vanuit diverse invalshoeken te werken, zorgen ervoor dat we onze opdrachtgevers kunnen helpen in de transformatie naar digitaal slimme organisaties. Daarnaast zorgt een goede mix vaak voor betere werkomstandigheden en een goede werksfeer.

Online Girls’ Day 2021

Dit jaar is er gekozen voor een online Girls’ Day. Axians gaat een aantal online gastlessen verzorgen waarin meisjes op een leuke, creatieve en interactieve manier kennis maken met onze collega’s en natuurlijk de wereld van IT. Wil je meer weten over Girls’ Day, bezoek dan de website van VHTO of neem contact op met Axians, via danielle.vanboxtel@axians.com.