Waar zie jij jezelf over 5 jaar? Mijn antwoord op deze vraag was vanaf de middelbare school al hetzelfde. Ik wil mijzelf verder ontwikkelen, blijven leren en nieuwe oplossingen bedenken.

Ik ben Oarda, geboren en getogen in Zwolle. Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd en heb 8 jaar ervaring in verschillende finance functies. Als Financial was ik continu bezig met het automatiseren van mijn werkzaamheden, zodat ik meer tijd overhield voor de werkzaamheden die ertoe doen. Tijdens een studie controlling in 2019 ben ik mij gaan verdiepen in de toekomst van Finance, ik was namelijk van mening dat zaken onnodig ingewikkeld gemaakt worden. Waarom zijn wij continu bezig met controleren? Waarom doen wij het niet in een keer goed? Waarom kijken wij niet naar de totale organisatie? Waarom laten wij de IT het niet voor ons doen?

Mijn persoonlijke ervaring was dat er binnen Finance veel over IT wordt gepraat, maar dat dit vaak alleen vanuit het perspectief van Finance gebeurt. Daarnaast zag ik dat er weinig concrete acties genomen worden. Daarom ben ik begin 2020 begonnen met de MSC Informatics Business and IT, zodat ik zelf actie kan nemen.

De voordelen van een grote organisatie met de charmes van een kleine organisatie

In het verleden heb ik altijd geroepen dat ik geen consultant wil zijn, ik vond het niet bij mij passen.  Totdat ik de vacature voor Smart Finance Consultant in Laren tegenkwam. In deze functie kan ik onderdeel zijn van de transformatie van Finance.  Ik ben in september begonnen en het is geweldig. Ik ben continu aan het leren en help Finance afdelingen om de volgende stap te zetten in hun digitale transformatie.

Binnen Axians heb ik de voordelen van een grote internationale organisatie met de charmes en het persoonlijke van een kleine organisatie. Een voorbeeld hiervan is het jaarthema. In Laren is het jaarthema ‘samen’. In de praktijk betekent dit dat als iemand een idee heeft dat binnen het thema past, je dit mag uitvoeren.  Zo ging een groep collega’s deze zomer zwerfafval opruimen op het strand, in juni hebben collega’s deelgenomen aan een motortour, ex-medewerkers van Axians hebben verteld over de IT in hun organisatie en online vinden er vaak socials plaats.

Controle over mijn eigen carrière

Het persoonlijke zie ik ook terug in mijn eigen ontwikkeling. Meer dan ooit heb ik de controle over mijn eigen carrière, want ik bepaal namelijk zelf welke opdrachten ik wil doen. Daarnaast heb ik ook gebruik gemaakt van de mogelijkheid om soft skills trainingen te volgen. Zo heb ik bijvoorbeeld het Consultancy Development Programma gevolgd en een training mens typologieën. Mijn grootste groei heb ik dit jaar dan ook op de soft skills gemaakt.

Doordat ik de vrijheid krijg om mijn eigen ontwikkeling te bepalen, ben ik nog ambitieuzer geworden. Dit zie je terug in mijn afstudeeronderzoek waar ik middenin zit. Ik doe onderzoek naar het verband tussen de digital skills van Finance Professionals en de digitale transformatie van een organisatie. Het leuke is dat ik dit straks meteen in de praktijk kan toepassen en onze klanten mee kan helpen.

Waar ik onze klanten ook mee zal helpen, is mijn volgende opleiding. In 2022 start ik met de opleiding tot registercontroller. Ik vind het heel bijzonder dat ik van een IT-bedrijf de ruimte krijg om deze opleiding te doen.

Waar zie ik mijzelf over 5 jaar? Over 5 jaar help ik anderen om zich door te ontwikkelen, ik motiveer en ondersteun hen om zelf nieuwe oplossingen te bedenken.