Datum: 30-04-2015
Auteur: Martijn Smit, Senior Datacenter Engineer

Op 23 april jl. organiseerden wij wederom een Technical Update Session (TUS). Deze sessies hebben een technische aard met veel inhoud, praktische informatie, live demo’s en worden georganiseerd voor een breed scala aan onderwerpen. Om zo veel mogelijk interactiviteit aan te moedigen, wordt de samenstelling van de groep tijdens elke Technical Update Session klein gehouden en spelen we tijdens de demo zo veel mogelijk in op de individuele situaties van de aanwezige deelnemers. Deze keer was de beurt aan Software Defined Networking (SDN), specifiek gericht op Cisco ACI en VMware NSX.

Live demos ACI en NSX

Mijn collega Michel van Kessel (Technisch Consultant bij Axians) heeft tijdens deze sessie Cisco ACI voor zijn rekening genomen en ikzelf heb een presentatie gegeven over VMware NSX. De deelnemers hadden al wat ervaring met de theorie van zowel VMware NSX en Cisco ACI, waardoor we vrij snel door de theorie heen konden gaan en over konden gaan naar de demo’s. Voor techneuten blijft dat toch het leukste, ook al loert het bekende gevaar van hikjes bij een live demo (wat uiteraard in sommige momenten ook gebeurde!).

Tijdens deze demo’s hebben we o.a. van NSX de onderwerpen Logical Distributed Routing, de Distributed Firewall en de Edge Services (Loadbalancing, VPN, NAT, DHCP) uitgelegd en geconfigureerd in onze demo omgeving. Naast de NSX omgeving hebben we ook een Cisco ACI demo omgeving draaien waarmee we een demo hebben gegeven over de ACI concepten (Tenant, Application Group, Endpoint Groups, Contracts) en voornamelijk de integratie met VMware vSphere om te laten zien hoe makkelijk het is om binnen vSphere gebruik te maken van ACI.

In één ochtend volledig up-to-date

Door de technische en praktische insteek van deze editie van onze TUS is het een erg leuke ochtend geworden met veel interactie vanuit het publiek, waardoor we een hoop specifieke use-cases hebben kunnen behandelen.

Heeft u interesse om onze demo omgevingen van dichtbij te bekijken en een demo te krijgen van de use-cases welke specifiek bij uw organisatie horen? Of bent u benieuwd naar de onderwerpen die we tijdens onze volgende TUS behandelen? Neem dan contact met ons op via info.cs.nl@axians.nl of door te bellen naar +31 88 988 96 00.