Het zou toch wat zijn: iedereen ontvangt morgen het bericht dat we weer naar kantoor moeten om ons werk te doen. Dat er een einde komt aan maandenlang thuiswerken. Dat, na alle veranderingen die we de afgelopen maanden hebben doorgemaakt, ons aanpassingsvermogen weer op de proef wordt gesteld. Met zijn allen weer vroeg opstaan om de file in te duiken of in een volle bus of trein te stappen. Danny Cullens, Business Consultant bij Axians, moet er niet aan denken! 

“Ik hoor jullie allemaal zeggen: Waar heb je het over? We zitten nog midden in een lockdown en we hebben nog lang geen zicht op volle kantoren en lange files! Dat klopt, maar de vraag die je jezelf moet stellen is eigenlijk: Wordt het ooit weer zoals het is geweest of is er door de pandemie toch structureel iets gewijzigd?”, vraagt Danny zich af.

Het wordt nooit meer zoals het is geweest

“Voor mij is één ding duidelijk: het wordt nooit meer zoals het is geweest. Niet omdat ik er niet in geloof dat we de pandemie te boven komen, maar omdat ons leven nu eenmaal is veranderd. De toekomst zal anders zijn dan voorheen en we zullen naar een maatschappij gaan waar we niet langer enkel en alleen op kantoor werken. We gaan naar een situatie van de hybride werkplek: deels werken op kantoor én deels remote werken vanuit huis of een andere externe locatie”, vervolgt Danny.

Wacht daarom niet passief af tot het zover is, maar ga op zoek naar een constructieve oplossing. Een situatie waar we niet eindeloos verzanden in online meetings en nauwelijks tijd over hebben om ons werk te kunnen doen. We moeten naar een manier van samenwerken waarbij we niet alleen zakelijk elkaar weten te vinden, maar ook op sociaal vlak contacten onderhouden vanuit huis of op kantoor. 

Individualisme en remote werken

In de afgelopen maanden is dankzij remote werken ons individualistische karakter alleen maar toegenomen. Natuurlijk hoef je niet van iedere collega op ieder moment te weten wat ze doen, maar een beetje grip en inzicht is cruciaal om normaal met elkaar te kunnen samenwerken. En juist dat samenwerken is nu vermoeiender dan ooit. 

Gelukkig zijn de collaboration tools door het thuiswerken in een sneltreinvaart omarmt, om er in ieder geval voor te zorgen dat we met elkaar in contact kunnen komen. Dit wil echter niet zeggen dat alle tools daadwerkelijk op de juiste manier worden ingezet. We lopen nog steeds tegen problemen aan. Het enkel bieden van tools voor online meetings is dan ook verre van voldoende. We moeten als het gaat om remote samenwerken een aantal stappen verder zetten. Stel jezelf hierbij de vraag ‘hoe maak ik het mogelijk mijn medewerkers constructief te helpen met samenwerken?’. Denk aan waar de organisatie behoefte aan heeft. Eén allesomvattende tool bestaat vaak niet, dus maak gebruik van oplossingen die wel met elkaar samenwerken. Of wil je er juist voor zorgen dat de sociale interactie tussen collega’s daadwerkelijk mogelijk wordt gemaakt? Om deze vraagstukken te kunnen beantwoorden heb je een partner nodig die dit begrijpt en die daar invulling aan durft te geven. Collaboration zoals we dat met een mooi woord noemen draait niet om de tooling, maar het succesvol mogelijk maken van de onderlinge samenwerking tussen mensen. 

Zet niet straks, maar nu de stap richting hybride werken

Maar wat kun je zelf doen als organisatie om je optimaal voor te bereiden op die hybride werksituatie? Ga allereerst eens goed in kaart brengen wat de behoeftes zijn binnen je organisatie. Breng de uitdagingen rondom online samenwerken in kaart en kijk hoe jouw IT-afdeling medewerkers verder kan helpen met passende collaboration tools. Daarover vertellen we je meer in dit artikel over het kiezen van collaboration tools

Het tij keert niet, jouw organisatie wel?

Het is tijd dat we inzien dat het pad dat we ingeslagen zijn ons niet meer  terug leidt naar het verleden. Waar we wel wat aan kunnen doen is de frustratie en met name ook de irritatie die we de laatste tijd ervaren van het noodgedwongen remote werken. Dit moet anders! 

We begrijpen als geen ander dat heel veel bedrijven snel hebben geschakeld en dat de druk op IT alleen maar is toegenomen. Maar laten we de handen ineen slaan en zorg dragen voor een goede werksfeer waar mensen ook thuis met plezier naar hun werk gaan. Laten we impact maken en gezamenlijk daadkracht bieden aan deze verandering. Zo zetten we samen de stap van remote werken naar hybride werken. Danny staat voor jullie klaar. Staan jullie er ook?

Is jouw organisatie klaar voor hybride werken?

Benieuwd of jouw organisatie al goed is voorbereid op een hybride werksituatie? Doe nu de scan en ontdek binnen twee minuten waar jouw organisatie staat.

Doe de hybride werken quick scan!