Datum:  24 januari 2019
Auteur: Marco Bakker, Solutions Architect Datacenter

Veel organisaties hebben een aparte server-, storage- en netwerkomgeving waarin IT-workloads en applicaties draaien. Door digitalisering het toenemende aantal bedrijfsapplicaties in een gemiddelde organisatie wordt de vraag naar IT-capaciteit steeds groter. Denk hierbij aan CRM-webapplicaties maar ook ondersteunende applicaties voor medewerkers die buiten kantoor werken tot zelf de gehele IT-omgeving van een branche office. Deze groeiende vraag brengt uitdagingen met zich mee.

Je wilt namelijk voorkomen dat bedrijfskritische data via de public cloud wordt gedeeld. Maar door de wildgroei aan applicaties is het management ook nog een complexer geworden. En toch moet je flexibel zijn en snel op- en af kunnen schalen.

Hoe zorg je voor flexibiliteit in jouw IT-capaciteit?

Om bedrijfsprocessen te borgen ben je opzoek naar een manier om veilig en snel te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar IT-capaciteit. Een hyper-converged data center oplossing is dan een slimme keuze.

Wellicht heb je al gekozen voor een converged oplossing. Door automatisering gaat alles al een stuk sneller. Kies je echter voor Cisco HyperFlex dan ervaar je de volgende voordelen:

  • Volledige automatische configuratie van je servers met storage en netwerk capaciteit
  • Sluit eenvoudig nieuwe servers aan
  • Efficiënte opslag door data-deduplicatie en compressie
  • Wanneer een server uitvalt heeft jouw organisatie nog steeds toegang tot informatie omdat deze over meerder server units is verspreid

De totale keten, van applicatie tot storage, is geautomatiseerd. Dit zorgt ervoor dat de performance in jouw organisatie stijgt en de beheerlast afneemt.

Cisco HyperFlex onderscheidt zich door zijn eenvoud. Door slim gebruik te maken van Cisco’s eigen networking-kennis is jouw bestaand netwerk gemakkelijk en direct in HyperFlex te integreren. Hierdoor is er slechts beperkte netwerkcapaciteit nodig van de bestaande IT-infrastructuur.

Cisco HyperFlex verbindt compute, opslag en netwerken op één platform. Dit biedt vele voordelen voor jouw IT-infrastructuur. Zo ervaar je de snelheid van de publieke cloud en de voordelen van het beheer van je eigen IT. Daarbij is het beheer eenvoudig en heb je geen enorm team nodig met IT specialisten. En kan deze alles-in-één oplossing klaar voor gebruik zijn in één uur.

Wil je meer weten over deze hyper-converged oplossing van Cisco?
Op donderdag 31 januari organiseert Cisco een informatieve lunchsessie over HyperFlex. Tijdens de sessie zal worden gesproken over: Modernisering van IT-infrastructuur, automatisering en provisioning van IT-services en de transformatie van IT-services.
Schrijf je nu in!

Axians levert de oplossing die bij jouw situatie past

Wil je weten welke hyper-converged oplossing het beste past bij jouw organisatie?
We gaan graag het gesprek aan om te bepalen hoe we snel en eenvoudig een eigen oplossing kunnen neerzetten gebaseerd op de behoeftes van jouw organisatie. Daarbij praten we graag over de mogelijkheden om te betalen per gebruik.