Datum: 23 april 2019
Auteur: Hans Smit, Solution Advisor Exact Software

Familiebedrijf POL Heteren is in 1968 opgericht met de introductie van het welbekende oranje veiligheidsvest. Sinds die tijd is het bedrijf uitgegroeid tot dé leverancier van allerlei middelen op het gebied van verkeer en veiligheid. Jaarlijks produceert het bedrijf tienduizenden verkeersborden, met gemeenten als grootste afzetmarkt. Daarnaast verzorgt het bedrijf bewegwijzering voor recreatieparken en middelen rondom veiligheid voor de Politie. Ook verzorgt POL de plaatsing en het beheer van de borden. Het (logistieke) proces van POL Heteren omvat dus nogal wat! Hierin wordt het bedrijf ondersteund door de oplossingen van Axians en Exact. Het resultaat? Een hogere efficiency, een betere voorraadbeschikbaarheid én een stevige omzetgroei.

POL Heteren staat voor een veilige verkeerssituatie. Van verkeersborden, straatnaamborden en wegbebakening tot voertuigsignalering, bewegwijzering en ook de plaatsing én het beheer daarvan. De aanhoudende groei van het bedrijf vroeg om een allesomvattende digitaliseringsslag, van verkoop tot aan het bedrijfsbureau en natuurlijk ook de logistiek. Axians heeft POL Heteren hierin ondersteund.

De digitaliseringsslag bij POL Heteren

In 2007 is POL Heteren begonnen met een document management systeem, door Synergy te koppelen aan Globe. Zo hebben ze Synergy-verzoeken gekoppeld aan logistieke processen vanuit Globe (zoals prijsstructuur en retouren). Hierdoor is veel logistieke informatie op de klantenkaart te vinden. Door het WMS te combineren met maatwerkoplossingen van Axians, zijn de leadtimes bovendien aanzienlijk verkort. Daarnaast wordt Scan Sys ingezet voor het afhandelen van inkomende facturen, maar ook om geautomatiseerde orderbevestigingen te versturen.

Het rendement van ICT

Door ICT slim in te zetten, heeft POL Heteren haar service naar een hoger niveau getild. Het bedrijf is in staat sneller te leveren en beter te communiceren met de klant. Dit heeft het onderscheidend vermogen van POL Heteren sterk vergroot. Daarnaast is de omzet van het bedrijf met 40% gestegen, met slechts 3 FTE extra in de productieomgeving (op 65 man). Op het bedrijfsbureau is hetzelfde aantal FTE behouden. Een mooie afgeleide van de digitaliseringsslag!

Binnenkijken bij POL Heteren?

Van 13 t/m 16 mei vindt de ‘Groots in Exact’ tour plaats. Gedurende die week bieden we je de kans om binnen te kijken bij drie inspirerende relaties. Naast een kijkje achter de schermen bij POL Heteren op dinsdag 14 mei, kun je je ook inschrijven voor een sessie bij een organisatie in de zakelijke dienstverlening of de publieke sector. Ook vindt er een exclusieve C-level sessie plaats op het hoofdkantoor van Exact in Delft, over Business Model Innovation. Meer informatie over de complete tour vind je via onderstaande banner!

 

Inschrijven 'Groots in Exact' tour