Het belang van de juiste onderhoudsmethode

De Nederlandse industriesector is sterk in ontwikkeling. De combinatie van hoogwaardige kennis, goed onderwijs en een gunstig investeringsklimaat draagt bij aan een grote innovatiekracht. Deze beweging zorgt voor vooruitgang, maar ook voor meer druk op het productieproces. Alles moet sneller, efficiënter en goedkoper. Met de juiste onderhoudsmethode zorgt u ervoor dat het proces onverminderd door blijft gaan.

Voor een succesvol productieproces is het cruciaal dat machines naar behoren werken en er sprake is van minimale downtime. Welke onderhoudsmethoden worden er momenteel toegepast en hoe effectief zijn ze?

1. Correctief onderhoud

Komt het productieproces door een storing stil te liggen, dan kan dat leiden tot vervelende consequenties zoals hoge kosten en imagoschade. In het ergste geval komt zelfs het voortbestaan van de organisatie in gevaar. Desondanks stellen bedrijven het onderhoud vaak zo lang mogelijk uit, om zo veel mogelijk productiecapaciteit uit hun machines te halen. Ervan uitgaande dat een machine langer meegaat als gewacht wordt tot hij stuk gaat. Uit de totale kosten blijkt echter dat een reparatie duurder is dan een onderhoudsbeurt en dat correctief onderhoud in werkelijkheid een contraproductief effect heeft.

2. Gepland onderhoud

Een veelvoorkomend alternatief voor correctief onderhoud is planmatig onderhoud op vaste momenten. Planning van onderhoud wordt dan gebaseerd op informatie vanuit de fabrikant. Hij kan echter geen rekening houden met alle factoren die slijtage of defecten veroorzaken, zoals verandering van het productiemateriaal of verkeerd gebruik. Ook bij deze aanpak is het helaas dus onmogelijk om alle storingen te voorkomen. Een ander nadeel is dat er met deze methode vaak onderhoud plaatsvindt op momenten dat het eigenlijk niet nodig is en de machine nog naar behoren functioneert.

3. Conditie-gebaseerd onderhoud

Veel bedrijven doen een goede poging om op het juiste moment onderhoud te plegen, door middel van sensoren die inzicht geven in de status van een machine. Uit specifieke metingen moet blijken of de onderzochte onderdelen in orde zijn. De onderdelen die naar verwachting op korte termijn problemen gaan geven, worden bij de eerstvolgende productiestop vervangen. Conditie-gebaseerd onderhoud is een stap in de juiste richting naar optimaal onderhoud, maar is nog niet ideaal omdat de metingen tijdgebonden zijn en dus slechts met tussenpozen plaatsvinden in plaats van doorlopend. Er blijft daardoor altijd een kans aanwezig dat een storing optreedt vóórdat de controle plaatsvindt.

4. 100% voorspelbaar: predictive maintenance

Predictive maintenance is de innovatieve vervolgstap op conditie-gebaseerd onderhoud. Dankzij ontwikkelingen zoals Internet of Things kunnen machines op grote schaal data produceren en die data via sensoren continu uitwisselen met bijvoorbeeld mensen en andere apparaten. Door alle data van alle machines die overal ter wereld kunnen staan samen te brengen, kunnen betere voorspellingen worden gedaan op welk moment een component aan vervanging toe is. Dit is dus niet alleen gebaseerd op real-time informatie, maar ook op machine-informatie uit het verleden. Predictive maintenance levert interessante voordelen op, zoals minder downtime en meer efficiëntie, veiligheid en controle.

Componenten van predictive maintenance
predictive maintenance

Original Equipment Manufacturers (OEMs) nemen graag het onderhoud van een aantal processtappen binnen een productieomgeving voor hun rekening. Het is in hun belang, en dat van hun klant, om proactieve onderhoudsregimes in te richten en verdienmodellen op basis van gebruik te creëren, waarbij het inplannen van onderhoud vóórdat falen plaatsvindt, cruciaal is. Op die manier zijn de risico’s op downtime te mitigeren en is uiteindelijk opbrengstverlies te voorkomen.

Het inrichten van een slim healthmonitoring-platform voor proactieve onderhoudsplanning, zoals de Machine as a Service-oplossing van Axians, vergroot de grip op downtime en opbrengstverlies, en biedt een basis voor de ontwikkeling van pay-per-use verdienmodellen.

Meer over predictive maintenance en de interessante voordelen die het uw organisatie oplevert, leest u in de whitepaper: ‘Predictive maintenance: op weg naar 100% voorspelbaar onderhoud’.