Er was een tijd dat de introductie van een nieuwe server door Cisco een hele gebeurtenis was. Dat is het nog steeds wel, maar de introductie van de nieuwe UCS M6-servers stond in de schaduw van een veel grotere, en redelijk onverwachte aankondiging op Cisco Live eind maart. Met Cisco Plus zet Cisco namelijk een grote stap naar een nieuw businessmodel: Cisco-as-a-Service. 

Je kunt eigenlijk ook niet anders als innovatief bedrijf. De hele IT-wereld is op zoek naar manieren om ook in eigen datacenter en edge flexibeler, schaalbaarder en efficiënter te worden. Cisco wil daarin vooroplopen en laat duidelijk zien dat het niet bang is zichzelf opnieuw uit te vinden. 

Wat Cisco Plus voor jou betekent

Cisco Plus is een operational lease-constructie voor serverhardware, die uiteindelijk de mogelijkheid zal bieden om je servers flexibel en helemaal op maat in te richten. Dit geeft je de financiële schaalbaarheid die je nodig hebt om innovatief en wendbaar te zijn en om te voorkomen dat je grote investeringen doet in hardware die je misschien niet direct 100% gebruikt. Maar dat is de korte termijn. De overstap naar as-a-service die Cisco nu maakt, geeft aan dat het bedrijf goed heeft geluisterd naar de geluiden uit de markt. 

Customer Success

Een ander focuspunt van Cisco Live was namelijk Customer Success, door Cisco ook wel CX genoemd. Deze parallelle ontwikkeling in alle diensten van Cisco betekent dat voor aanbieders zoals Cisco en Axians het accent verschuift van producten of diensten verkopen naar het helpen van klanten om hun doelen te bereiken. Wij sorteren hier bij Axians al een paar jaar op voor en hebben daarvoor een service ontwikkeld die je de schaalbaarheid van Cisco Plus, en andere as-a-service aanbieders, optimaal laat benutten. In deze dienst maken we optimaal gebruik van geïntroduceerde AI-gedreven technologieën zoals Intersight Workload Optimizer om centraal het meeste uit alle componenten van jouw IT-infrastructuur te halen. Moeiteloos workloads verhuizen naar een tweede datacenter, edge-locatie of naar de cloud, als dat op dat moment beter uitkomt. Zo ondersteun je je financiële schaalbaarheid met technische flexibiliteit. Centraal overzicht en ingebouwde kunstmatige intelligentie maken scenarioplanning mogelijk: met één druk op de knop krijg je direct uitvoerbaar advies over het efficiënter en effectiever inrichten van lokale omgevingen en cloud. 

Het samengaan van deze nieuwe, flexibele manieren van infra beheren en het flexibel inkopen van de hard- en software maakt dat organisaties compleet anders kunnen gaan nadenken over IT-management. De gebruikerservaring op de werkvloer wordt leidend, de infrastructuur levert wat er nodig is, wanneer het nodig is.  

Cisco Plus-diensten in GAIA

Axians is, als één van de vier wereldwijde partners, betrokken in de ontwikkeling van het Cisco Plus-aanbod. Daardoor konden we deze servicevariant al voor de aankondiging opnemen in ons GAIA-portfolio. Binnen GAIA zijn de volgende diensten al beschikbaar:    

  • Bare metal compute: voeg heel makkelijk servers en nodes toe aan je GAIA-platform. 
  • Datacenter networking: Cisco Plus Datacenter Networking laat je binnen GAIA flexibel nieuwe switches toevoegen, met automatisering en programmeerbaarheid via het Cisco Nexus Dashboard. 
  • Hybrid cloud voor Edge: haal de functionaliteit en eenvoud van Cisco Hyperflex Edge binnen in je GAIA-omgeving en beheer en orkestreer alles centraal, terwijl je alleen betaalt op basis van de strorage die je afneemt. 
  • Hybrid cloud voor virtualisatie: beheer al je servers op één plek met Hyperflex- en UCS-technologie in combinatie met Cisco Intersight. 
  • Hybrid cloud voor virtual desktop-infrastructuur: binnen GAIA optimaliseer je de performance van jouw virtual desktops vanuit de ogen van de medewerker. Met Intersight Workload Optimizer krijg je meer inzicht in de werkelijk beleefde performance en daardoor blijere medewerkers tegen lagere kosten. 

Afnamemodellen

Cisco Plus Hybrid Cloud biedt de keuze uit twee afnamemodellen: pay-per-use of pay-as-you-grow. Met pay-per-use heb je maximale flexibiliteit en kun je op- en afschalen waar nodig. Ideaal voor onvoorspelbare toepassingen of seizoensgebonden activiteiten. Pay-as-you-grow is bedoeld voor snelgroeiende organisaties. Pay-as-you-grow anticipeert op groei met een capaciteitsbuffer. Je verlaagt in dit model je maandelijkse kosten door een commitment af te geven op vooraf bekende servercapaciteit, maar je kunt nog steeds flexibel opschalen. In beide modellen zorgen wij binnen GAIA dat de consumptie beperkt blijft en intelligent en automatisch beheerd wordt. 

Kiezen voor schaalbaarheid

Flexibiliteit, schaalbaarheid en overzicht zijn op dit moment wat iedereen wil. Bij Axians doen we ons best om te snappen wat IT-afdelingen nodig hebben en leveren we dus die flexibiliteit, grip en schaalbaarheid. Onze klanten bevinden zich in verschillende stadia van digitale transformatie, maar met GAIA kunnen we ze altijd helpen met de volgende stap. Cisco Plus geeft ons de mogelijkheden om nog veel fijnmaziger en met veel meer overzicht te schalen en laat onze klanten dus nog makkelijker kiezen voor meer schaalbaarheid. 

Benieuwd hoe jouw organisatie de volgende stap in digitale transformatie kan zetten? 

Ontdek Cisco+ en GAIA .